Magyar Kupa negyeddöntő, Bajnokok Ligája csoportmeccs egyfajta rávezetése lehet a szerda esti bajnoki a Vízilabda Arénában. Az újonc szombathelyi csapat szombaton megszerezte első győzelmét az OB I-ben, így igazán felszabadultan játszhat Szolnokon.  A címvédő viszont azzal teszi saját magával és ellenfelével is a legjobbat, ha komoly, határozott játékkal tiszteli meg az AVUS-t.

Furcsa földrajzi leosztás szerint működik a magyar férfi vízilabda- bajnokság. Amióta világ a világ és magyar póló a magyar póló, azóta vannak fővárosi csapatok az OB I-ben, a vidék viszont a nedves labda szempontjából jellemzően Kelet-Magyarországot jelenti: Eger, Szeged, Szentes, Debrecen, mostanában már Miskolc is. És természetesen Szolnok. Éppen a sportág minél szélesebb alapjainak érdekében fontos, hogy Nyugat felzárkózzon Kelethez: a Dunántúl is adjon csapatokat az élvonalba. Ezért is üdvözlendő, hogy Szombathelyen is van már elsőosztályú csapat. Az AVUS, vagyis az Aligátor Vízilabda Utánpótlás Sportegyesület.

Az „Aligátorok” között olyan vén krokodil tempózik, mint a korábbi válogatott, Európa-bajnok Kiss Csaba. Aki közel a negyvenhez is meg-megmutatja a fiataloknak, hogy mit jelent a magyar vízilabdázásban a balkezesség. Hogy néhány héroszt említsünk ebből a szegmensből: Gyarmati Dezső, Benedek Tibor, Madaras Norbert, Vámos Márton, Zalánki Gergő- bár ő még remélhetőleg a világklasszissá válás elején, közepén jár. Elég tisztességes, csak úgy találomra összeállított névsor ez. De a szombathelyi utánpótlásból- a szakmai igazgató Vincze Balázs- fölkerült ifjak kibontakozását segíti a medencében Ivan Basara is, aki már magyar állampolgár, játszott a Partizanban, Szombathelyre pedig Pécsről szerződött. Színtiszta légiós a kazah válogatott Rustam Ukumanov, illetve a szerb Vladimir Cvetic, aki már a tavalyi, OB I/B-s szezonban is a csapat tagja volt.

Az október negyedikei első fordulóban éppen a Szolnoki Dózsa ellen játszotta első OB I-es mérkőzését az AVUS. A címvédő komolyan is vette a szombathelyi sporttörténelmi eseményt, hiszen 23-3-ra nyert. A szerdán 19 órakor kezdődő mérkőzés kimenetele sem igen lehet kétséges. Az ember számára két létidegen közegben: a vízen és a vízben (jégkorong és póló) rendkívül ritkán fordul elő az, aki kosár-, kézilabdában megtörténhet, labdarúgásban pedig elő-előfordul: az újonc akár csak szoros meccset is játszik a minden létező klubcímet birtokló csapattal.

A Szolnoki Dózsa célja, feladata egyértelmű: felhasználni az AVUS elleni mérkőzést a következő feladatok érdekében úgy, hogy a tőle telhető legösszeszedettebb játékkal tiszteli meg ellenfelét. A Vízilabda Arénában szerdán 19 órakor kezdődik a Szolnoki Dózsa- AVUS mérkőzés, amelyet az Olaj TV csütörtökön 18 órától felvételről közvetít.