Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Komoly előny vasárnapra

2017 november 26.

Komoly előny vasárnapra

Három negyed után 9-1-re vezetett a Dózsa a Kőér utcában, a végére is megmaradt a nyolcgólos különbség. A visszavágó vasárnap délután négy órakor lesz a Vízilabda Arénában.

Egyhetes tokiói túrával készült a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjére a Honvéd. A mérkőzés első gólját Zalánki Gergő szerezte emberelőnyből- itt jegyezzük meg, hogy a címvédő ötször játszhatott fórban és mindannyiszor gólt szerzett belőle. Majd Bátori Bence akciógólja következett. Az első negyedben még Kis Gábor hozott egy ötméterest a konyhára, amelyet Andrija Prlainovics értékesített.

Mezei Tamás centerből lőtt góljával lett 0-4, majd Aaron Younger is betalált. Fülöp Bence dorgálta meg a kelleténél határozottabban Simon Rolandot, az affér lezárásaként büntetőt dobhatott a Honvéd, de Kardos Gergely megfogta Manhercz Ádám löketét. A túloldalon is megítéltek egy ötméterest, ezúttal is Kis Gábor harcolta ki, Milan Alekszics pedig belőtte. 0-6 után Kis Gergely szerezte a Honvéd első gólját teljes létszámnál, a második negyed gólokban mért érdemi része ezzel le is zárult.

A harmadik negyed feléig nem született gól, a hátralévő négy percben viszont három is: Bátori, Fülöp és Csuk jóvoltából- mindhárom fiatalember emberelőnyt használt ki. A negyedik nyolc perc két-két gólt hozott, így a kupacímvédő biztos előnyt szerzett a visszavágóra.

Honvéd-Szolnok 3:11 (0:3, 1:3, 0:3, 2:2)

Gólszerzők: Kiss G., Irmes, Manhercz Á., ill. Bátori, Younger 2-2, Zalánki, Mezei, Alekszics, Prlainovics, Csuk, Kis G., Fülöp B.

A Ferencváros még pénteken 12-9-re győzte le a hozzá hasonlóan Európa Kupa-szereplő Miskolcot, a Kaposvár három negyeden át meglepően jól tartotta magát az Eger ellen, végül a vendégek nyertek 16-11-re. Az OSC a Dózsához hasonlóan idegenben hozott össze nyolcgólos előnyt, a Vasast győzte le 15-7-re. A visszavágókat vasárnap délután, illetve este rendezik. A Szolnoki Dózsa- Honvéd meccs 16 órakor kezdődik a Vízilabda Arénában, a találkozót az Olaj TV 19 órától felvételről közvetíti.

Az elődöntők párosítását hétfő délben tartják a Magyar Vízilabda Szövetségben. A BENU Magyar Kupa négyes döntőjét december másodikán és harmadikán a Komjádi Uszodában rendezik.

468 ad