Fő támogatóink:                 

Kupán vágható-e az OSC?

2018 november 18.

Kupán vágható-e az OSC?

Nincs is még egy hete sem, hogy lejátszották a szezon első Szolnok− OSC rangadóját. Az első a budaiaknak sült el jól, hiszen 10-8-ra nyertek a Vízilabda Arénában.

Szombaton és vasárnap ráadásul mindjárt dupláznak egymással a csapatok a BENU Magyar Kupa negyeddöntőjében.

KIS GÁBOR, SZOLNOKI DÓZSA: Egy a fontos, hogy a vasárnapi mérkőzésre úgy utazzunk− ami egy napra rá lesz, úgyhogy egy kemény dupla forduló lesz mindenki számára−, hogy esélyesként menjünk oda a következő mérkőzésre és még mindig nyitott legyen az, hogy a továbbjutás esélye fennáll nekünk is.

A szombati bajnoki után szétszéledt a csapat, hiszen a magyar és a szerb válogatottnak is tagjai Dózsa- játékosok. A csapat csütörtök délelőtt edzett újra először együtt. De ugyanilyen nehézségekkel az OSC is küzd.

BÁTORI BENCE, SZOLNOKI DÓZSA: Amikor itt szombaton beugrunk, akkor viszont nem szabad, hogy az legyen a fejünkben, hogy nyolc negyed. Ki kell adni magunkból mindent, ami bennünk van, aztán utána meglátjuk, hogy vasárnap hogy fordulunk rá a második meccsre. Tehát először van egy első meccs, utána meg kell nézni, hogy hogy állunk, aztán tiszta erőből beleállni a másodikba. Csak így verhetjük meg őket, azt gondolom.

Kétségtelen, a kupa negyeddöntőben a Szolnok− OSC ígérkezik a legnívósabb párosításnak. A Honvéd a BVSC-t kapta, a Debrecen a Miskolcot, a Ferencváros pedig az Egert.

KIS GÁBOR: Mivel felkészültünk az OSC-ből már egy héttel ezelőtt és ilyenkor azért olyan nagy csodák nem tudnak történni. Éreztük a bőrünkön, hogy mit játszik az OSC, ők is megismertek minket szerintem. Egyelőre meg kell próbálnunk azt jobban csinálni, amit elterveztünk. De mivel egy ilyen dupla forduló nyolc negyed, iszonyat fizikális ütközések lesznek a vízben. Nagy valószínűséggel úgyis az fogja eldönteni a végét, hogy ki bírja jobban, kinek hosszabb a kispadja.

A szolnoki érdekeltségű kupanegyeddöntő első mérkőzését szombaton 18 órától az Olaj TV élőben közvetíti. A visszavágó vasárnap 19 órakor kezdődik a Nyéki Imre Uszodában.

468 ad