Egyelőre kilenc játékossal dolgozik a bajnoki címvédő és BL-győztes csapatunk, a Szolnoki Dózsa, hiszen a világbajnokságon szerepelt magyar és külföldi játékosok majd jövő szerdán állnak munkába. Onnantól felpörögnek az események, hiszen szeptemberben már mérkőzések is várnak az elmúlt évadban minden lehetséges trófeát elhódító csapatra. A sorban az első egy gálameccs lesz jövő szombaton 18 órakor, amikor is a Dózsa egy rendhagyó összecsapáson az olimpiai bajnok szerb válogatottat látja vendégül a Vízilabda Arénában. Talán mondani sem kell, telt ház lesz a gálán, ugyanis a regisztrációs belépők mind egy szálig elkeltek.

A folytatásban napi két edzés szerepel a programban, szeptember 23–24-én pedig már tétmeccsek várnak Kis Gáborékra – megkezdődnek a Magyar Kupa selejtezői. Mint tudjuk, csapatunk a Magyar Kupa címvédője, amely a selejtezőtorna rendezője is lesz egyben. A B jelű négyesben a Vasas, a KSI és az UVSE legénysége lesz a Dózsa vetélytársa. Közülük ketten jutnak majd az egyenes kieséses negyeddöntőbe.

A bajnokság október 4-én rajtol, de sorsolás még nincs. Annyit azonban már tudunk, hogy az alapszakasz küzdelmei a tavalyihoz hasonlóan két nyolcas csoportban zajlanak, a szolnokiak az A-csoportban az FTC, a BVSC, a Vasas, a Kaposvár, a Debrecen, az UVSE és a Szombathely társaságában szerepelnek.

A B-csoport résztvevői: Eger, OSC, Miskolc, Szeged, Honvéd, Pécs, Tatabánya, Szentes. Az alapszakaszt követően a két csoport 1–4. helyezettjei a középszakasz felső-, az 5–8. helyezettjei pedig az alsóházban folytatják.
Nem feledve a Bajnokok Ligáját, csapatunk a főtáblán rajtol október 25-én.

Forrás: Új Néplap