Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Lesz Eger- Szolnok meccs Genovában

2018 június 08.

Lesz Eger- Szolnok meccs Genovában

Csodálatos ez az olasz tengerparti nyár. Szakadó eső és tizenhat- tizenhét fok adta a hátteret az alsóházi rájátszásnak. A meteorológia tűpontosan képezte le az egriek lelkivilágát és természetesen a miénket is.

Miközben már ment az Eger- Spandau meccs, Cseh Sándor az egyik lelátó alatt próbálta rendezni gondolatait- a csapat már a bemelegítő medencében úszott. Sikerült lelket verni magatokba?– kérdeztem a vezetőedzőt. Majd kiderül, ezt most nem lehet megmondani.- volt a válasz. A sajtóasztalok előtt elsétáló Kovács István kacsintása és mosolya viszont pozitív előjelnek tetszett.

Nyilván a Brescia pólósai sem tündérekkel álmodtak éjszaka, hiszen rendkívül közel voltak csütörtökön ahhoz, hogy elkapják a topfavorit Reccot. Csak ötméteresekkel jutott a négy közé a rendező.

Az Eger bizonyosan túltette magát a vereségen, hiszen 10-6-ra legyőzte a Spandaut. A németek a mi meccsünk vesztesével játszanak holnap a hetedik helyért. Őszintén reméljük, hogy a Brescia lesz az.

Az eső visszavett a meccsünk kezdetére, ha strandidő nem is lett, de legalább kisütött a Nap. Az egri szurkolók síppal, dobbal, nádi hegedűvel beállnak mögénk. Köszönet érte. Zalánkit küldik ki, az olaszok Muslimra játsszák ki az előnyt, 1-0 oda. Bertolit is kiküldik, ezt a fórt Csuk teszi be.

A második negyedben sokáig pontatlanok a lövések, avagy a kapusok vannak a helyükön. Mígnem Zalánki lóbál ki a végletekig előnyben és vezetünk. Kis Gábor hoz egy ötméterest, Csuk áll oda és oda lő, ahova kell, 3-1. Muslim keni rá, a lécről a gólvonalra (mögé?) pattan a labda. A visszajátszásokból úgy tűnt, hogy nem volt bent, mindenesetre megadták.

Fülöp Bence addig kereste a passzsávot, amíg mindenki elhitte, hogy nem fog lőni. Pedig de. 4-2. Kettős emberelőnybe kerülünk, amit Aaron Younger fejez be illő és kellő pontossággal. 5-2. Hogy még véletlenül se érezhessük magunkat jól, Bertoli bombáz a szélről a léc alá. Ez egészen biztosan bent volt. Valerio Rizzo megszerzi alighanem a meccs gólját egy olyan pörgetett ejtéssel, amilyeneket Biros Péter tudott fénykorában. 5-4.

A Zalánki Gergő- féle suhintás épp a legjobbkor érkezik, ha megnyugtató nem is, de újra kétgólos az előnyünk. Rizzo büntetőből megfelezi a különbséget, több mint öt perc van még hátra. Az egyenlítésért jönnek az olaszok, kivédekezzük. Bátori Bence előnyből leadott életerős lökete sokat segít nyugalmi állapotunk megőrzésén. 7-5. Nicolas Presciutti is irgalmatlanul kilövi a fölső sarkot, izgi hajrá ígérkezik az egyre inkább kitisztuló ég alatt. Az utolsó perc úgy kezdődik, hogy nálunk a labda. Younger keze által pedig az olaszok kapujában. Lesz tehát Genovában Eger- Szolnok meccs. Szombaton ugyan, de nem 20.30-kor, hanem három órával korábban. A végén Rizzo betalál, a hátralévő 17 másodpercre Cseh Sándor még időt kér: hátul adogatunk, vége.

468 ad