Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Lesz ötödik meccs!!!

2018 május 23.

Lesz ötödik meccs!!!

Egy órával a kezdés előtt dugig teltek a parkolók, odabent is bajosan talál helyet, aki akár csak fél órával a kezdés előtt érkezik- a jegyek természetesen pillanatok alatt elfogytak. Feszült, egyben várakozással teli a hangulat, csak az a fránya gombóc ne lenne az ember torkában és a libabőr- rohamok is csitulhatnának.

Tizennégy fürdőgatyás fiatalember rendkívüli nyugalommal leplezi izgatottságát. Pedig ők viszik a bőrüket a vásárra. Igaz, a kék sapkák alól is a szokottnál szűkebben pislognak a szemek. Óriási a tét. Hatalmas vízibirkózással kezdődik a meccs- erre mondjuk bőven lehetett számítani. Minden köbcentiméterért óriási csata zajlik. Nagy Viktor többször is véd, ha az egyébként nagyon helyénvaló blokkjaink esetleg résütöttek lennének. De az ilyesmi ritka. Mint Nagy Viktor kis védései. Az önmagát elég korán üzemi hőfokra hergelő kapus mindenhova odaér. Egyszerűen fantasztikus a védekezésünk.

És hogy a támadójáték milyen? Finoman szólva is hatékony: Mezei úszik kicsit kifelé a centerposztról, érkezik is a labda és meg is van az első gól. Majd Zalánki bombáz kettős fórban Vogel Soma mögé. 2-0. Mindeközben permanensen zajlik a cumaniveszélyt magában hordozó ember ember elleni küzdelem.

Aaron Younger gondolja úgy, hogy ha már lerázta magáról az emberét, akár lőhet is. Igaza van, 3-0. Mint egy álom. És mindez még fokozható, hiszen Milos Csuk is bezúdít egyet kettős előnyben. Majd Hangay Zoli tesz be egy kapufáról lecsorgó labdát. 5-0, kifogástalan. Viszont ott van a vízben egy nem is akármilyen ellenfél. Egy másodpercre sem adja fel a Ferencváros. Valahogy egyik játékosa sem olyan családból származik. Jansik Szilárd meg is találja a rést a pajzson, megvan az első Fradi-gól. Kisvártatva pedig a második is, Vámos Márton baljából gyakorlatilag kirobban a labda. A negyed utolsó percében két kontrát ítélnek ellenünk, a mínusz kettőért állhat fel támadásban a Fradi, de Madaras mellé lő.

A harmadik negyedben sem esik sem az iram, sem a színvonal. Prlainovics dorgálja meg Szirányit középen, ötméteres, amit Vámos üzembiztosan vág be. Emberelőnybe kerülünk, de elpasszoljuk a labdát. Pedig milyen jót tett volna három Fradi-gól után egy szolnoki. Erre fel megint Vámos talál be, 5-4. Kósz Zoltánt küldik el a kispadtól, az egyenlítésért dübörög a Fradi. Szerelünk. Kiemelt fontosságú emberelőny következik: a végén egy Zalánki- Mezei kooprodukció végén szolnoki gól. Hiába, a balkezesek összetartó népség. Aztán Prlainovics ereszt meg egy alig látható lövést abból a bizonyos sunyi fajtából, a nem túl erős, de rendkívül váratlan és jól helyezett labda meg is lepi Vogelt. 7-4. Nagy Viktor véd egy hatalmasat, de Mitrovicshoz kerül a kipattanó, aki kettő méteren belülről belövi. Az ezt szóvá tevő Nagy Viktor viszont cserével kiállítják. Nem feszünk túl jól a játékvezetőknél. 7-5. Kardos Gergő viszont bemutatkozásként megfogja Varga Dénes lövését. Gólokban mérhető történés már nincs, csak egyre száradtabb torkok, egyre magasabb vérnyomás.

7-5-ről indul a negyedik negyed. Manhertz zúdít be egy fórt, egy gól az előnyünk, de még előny.Hat perc van még hátra. Hiába tesszük be centerbe a labdát, nagyon ritkán hoz ez kiállítást a konyhára. Öt a négyben támadunk, de Kis Gábor húzása a kapufa sarkára megy. Nekünk meg az idegeinkre a meccs. Madaras Norbert is emberből van, benne is dolgozik az ideg, kecsegtető helyzetben lő fölé. Milan Alekszics csördít egy hatalmasat, hangrobbanás az Arénában, hiszen még zsinóron sem lehet ilyen szépen húzni a labdát. 8-6. Jansik Dávid kipontozódik, kétszer is remeklünk hátrányban. Zalánki Gergő és Szlobodan Nikics gyűrik össze egymást, Ferencváros- előny a vége, de Madaras lövését kiblokkoljuk. 1:45 a végéig. Nullára védekezzük a Fradit, 1:20 a lefújásig, nálunk a labda, időkérés. Nem szerzünk gól, viszont a túloldalon természetesen hátrányba kerülünk és Jaksic nem irgalmaz. 32 másodperc, 8-7. Tegyük el, együk meg a labdát!!! Óriási üdvrivalgás! Kiegyenlítettünk!!!!

Szombaton lehet menni Pestre. Az aranyért!.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2251952808154955.1073742028.377565485593706&type=1&l=46939b5f36

468 ad