Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Majdnem először majdnem teljes kerettel

2018 december 01.

Majdnem először majdnem teljes kerettel

Az idényben először állhatott− volna− ki teljes kerettel a Szolnoki Dózsa. A magyar állampolgárságot szerző Milan Alekszics a szerdai, Debrecen elleni meccset volt kénytelen volt kihagyni.

 Szolnoki Dózsa− UVSE Hunguest Hotels 17-8 (5-2, 5-3, 3-0, 4-3)
Gólszerzők: Bátori 4, Angyal 4, Prlainovics 3, Jansik D. 2, Zalánki, Aleksics, Lazics, Rasovics, ill. Korbács 2, Baksa 2, Kádár, Dala, Sziládi, Vigvári

Alekszics magyar okmányai azt is jelentik, hogy a szolnoki csapat felszabadult a légiósokra vonatkozó korlátozások alól, így egyszerre lehetett ott a keretben Prlainovics, Lazics, Rasovics és Alekszics. Kis Gábor azonban kihagyta a munkanapos szombat délutáni testmozgást, az így szabadon maradt 11-es sapka alá Kovács Milán ugrott be.

Az alig 19 esztendős Vértes Márk kezdett a vendégek kapujában, a hazait pedig Kardos Gergely védte. Az UVSE-kapus alig lógott ki a csapatátlag alól, hiszen az UVSE az ország egyik legkomolyabb utánpótlás- bázisaként elsősorban fiatalokat foglalkoztat. Mégpedig egészen jól, hiszen ezúttal is elszántan ugrottak vízbe. Vagányul játszottak. A szolnokiak viszont hatékonyan, profin.

Hamar el is dőlt a mérkőzés, amelyen Angyal Dániel megszerezte a szolnoki csapat századik gólját ebben a bajnokságban.

A mérkőzés végén Kádár Brúnó arról beszélt, hogy az októberi mérkőzéshez képest− akkor a Komjádi Uszodában 13-7-re nyert a Dózsa, de igencsak meg kellett dolgoznia a győzelemért− mindkét csapat előre lépett. Benedek Tibor azt hangsúlyozta, hogy nem elégedetlen, fiatal játékosai beletették a vízbe, amit tudnak. Zsivko Gocics és az UVSE-játékosok javához hasonlóan remélhetőleg ígéretes pólós karrier előtt álló Teleki András is úgy fogalmazott− hiába, a csapategység ebben is megmutatkozik−, hogy nem csak a gatyákat akarták bedobni a vízbe, hanem komolyan is akarták venni a meccset.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2562408337109399&type=1&l=23ed3ce6cc

468 ad