Magyar rangadóval ér véget a Bajnokok Ligája csoportkörének első fele. Szerda este fél héttől Szolnoki Dózsa- Eger mérkőzést rendeznek a Vízilabda Arénában.

A BL-címvédő szolnoki csapat tizenöt pontot szerzett eddigi hat mérkőzésén, egyedül a Spandautól kapott ki Berlinben. Az Eger tíz ponttal a csoport negyedik helyén, azaz Nyolcas Döntőt érő pozícióban áll. Eddig kétszer kapott ki: odahaza a Pro Reccotól, idegenben a Spandautól, valamint egy döntetlent játszott annak a Herceg Novinak az otthonában, amelyet az előző közben a Dózsa magabiztosan vert idegenben. Mivel a két magyar csapat a hazai bajnokságban külön csoportban szerepel, így ebben a szezonban ez lesz a második mérkőzésük. December 22-én a Tippmix Szuper Kupa döntőjében a Dózsa 7-4-re nyert. Az Eger a huszonegyedik század legjobb magyar -bajnokságban szereplő- csapata, lévén az elmúlt tizenhat szezonban mindig érmes volt. Ám a Szolnokot legutóbb az előző idény felsőházi középszakaszában, 2017. április elsején tudta legyőzni 8-5 arányban hazai pályán. Májusban, a bajnoki döntőben háromszor nyert a Dózsa- ráadásul kétszer Egerben. Ugyanakkor az egri pólóklub éppen a Dózsa ellen érte el ezidáig utolsó nagy sikerét: 2015. december 13-án ötméteresekkel 13-12-re tudta legyőzni a Magyar Kupa döntőjében.

A Bajnokok Ligája B-csoportjának szerdai játéknapján a Dózsához hasonlóan 15 pontos Spandau az ugyancsak 15 pontos Pro Reccot fogadja. A pont nélküli Alphen az eddig egy meccset nyerő Steauát, az Egerrel azonos pontszámmal álló Herceg Novi a spanyol Sabadell vendége lesz.