Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Megadta a módját a Dózsa

2017 november 26.

Megadta a módját a Dózsa

Kettős győzelemmel jutott a BENU Magyar Kupa négyes döntőjébe a Szolnoki Dózsa. A Honvéd elleni visszavágón is végig koncentráltan, az emberelőnyeit továbbra is kiválóan hasznosítva játszott a csapat.

Idegenben összeszedett nyolcgólos előnyről egy címvédőnek nem illik kiesnie a Magyar Kupából. Nem is történt meg ez a szégyen. A Honvéd az odavágón Szivós Mártont pihentette, a visszavágón már Kiss Gergely sem játszott. Vad Lajos nem is csinált belőle titkot, hogy csapatának a szerdai, pécsi bajnoki „A” mérkőzés. Jórészt ugyanis azon a találkozón áll, vagy bukik, hogy a Honvéd odaér- e a felsőházba.

Szolnok-Honvéd 21:6 (6:2, 3:1, 7:1, 5:2)

Gólszerzők: Mezei, Younger 4-4, Jansik D., Milos Csuk 3-3, Bátori, Zalánki 2-2, Kis G., Alekszics, Prlainiovics, ill. Borsós, Simon R., Illés, Gyárfás T., Irmes P., Balakirjev

Különös apropót adott a visszavágónak az a vízilabda-történelmi tény, hogy Kósz Zoltán „fennállásának” ötvenedik évfordulóján rendezték. Mintha döntetlenről indult volna a meccs, úgy kezdett a Dózsa- és úgy is folytatta. Az tisztán látszott, hogy a két csapat között minden szempontból komoly a különbség. Pedig az iram egészen remek volt, sőt, Andrija Prlainovicsot cserés kiállítással sújtották a játékvezetők. Sem Vad Lajos, sem Cseh Sándor nem a rá gyakorta jellemző vehemenciával tartott eligazítást a negyedek között, illetve az időkérések alkalmával. Dér Levente- jogállására nézve a Honvéd fiatal kapusa- is lehetőséget kapott. Pedig Decker Attila egyáltalán nem védett rosszul. Jobbára a védelmi vonalak szakadtak át könnyebben, így a korábbi szolnoki kedvenc majd’ minden akcióban kiszolgáltatottá vált. A nap jelenete Zivko Gocic és Aaron Younger érdeme volt, jóllehet Pazar centergólok akadtak mindkét oldalon. A szolnoki csapatkapitány a vízfüggönyön át is kiszúrta, hogy ausztrál csapattársa meglógott középen, elé is löbbölte a labdát. Younger viszont éppen csak húzott rajta egyet a Honvéd-kapunak háttal, így jutott a labda a hálóba.

A Honvéd nyilván többet tud annál, mint amennyit a Dózsa ellen mutatott. Még Szivós Márton és Kiss Gergely nélkül is. Alighanem Vad Lajos elhivatottságát és vehemenciáját ismerve meg is fogja még mutatni, hogy mennyi az annyi.

A vízilabda szövetségben hétfőn délben tartják a kupa négyes döntő sorsolását. Mivel a nagy négyes- Eger, FTC, OSC, Szolnok- jutott be, így „gyenge”, vagy „visszafogott”, esetleg „egyesélyes” elődöntők aligha lesznek december másodikán a Komjádi Uszodában.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2036957139654524.1073742005.377565485593706&type=1&l=cea3ea3eac

468 ad