Szombaton a magyar bajnokságban játszik az Európa Kupa- és a Bajnokok Ligája címvédője. Két hete az Európai Szuperkupa döntőjében ötméteresekkel a bajnok Szolnok nyert a Komjádi Uszodában.
Odakint már kellemetlenül hűvösre fordult az idő, a konditeremben folyik a víz. Mi tagadás, a szolnoki pólósok úgy izzadnak, mint a gályarabok. Ezzel is a szombati, Ferencváros elleni magyar bajnokira készülve. Két hete az Európai Szuperkupa döntőjében 6-6-os döntetlen után ötméteresekkel nyert a BL-győztes.
CSEH SÁNDOR, VEZETŐEDZŐ, SZOLNOKI DÓZSA: Minden mérkőzés más, lehet, hogy ez teljesen más típusú meccs lesz. Nyilván egy fontos bajnoki mérkőzés, de mégis csak- idézőjelbe teszem- csak egy bajnoki meccs, aminek ráadásul a kiírás miatt nem is biztos, hogy lesz jelentősége, vagy nagy jelentősége. De nyilván ez nem jelenti azt, hogy nem fogunk rá készülni és nem szeretnénk jól szerepelni. Igaz ez még akkor is, hogyha azért a meccset megelőző egy- másfél hét az egy kicsit máshogy telt, mint általában egy ilyen rangadó előtt, hiszen azért azt is látni kell, hogy amennyiben a Honvéd ellen be tudunk jutni a Magyar Kupa négyes döntőjébe, akkor év végéig nekünk már nincsen lehetőségünk edzésre, tehát azért edzettünk is most.
A Szuperkupa döntő pikantériáját az adta, hogy az volt az első alkalom, hogy a Szolnokról az FTC-hez igazolt Varga Dénes és Vámos Márton első alkalommal játszott volt csapata ellen.
KIS GÁBOR, SZOLNOKI DÓZSA: Én úgy gondolom, hogy ez még sokkal keményebb meccs lesz, mint az. Mert mindenki kicsit feltérképezte a másik csapatot, ezért aki kikapott, az meg akarja mutatni, hogy ez nem úgy van és ez a bajnokság nem a Szolnokról szól. A Szolnok meg nyert és meg szeretné mutatni, hogy ez nem egy mérkőzés volt és ez nem véletlen. Ezért mi még jobban akarunk nyerni, mint akkor. Szóval az, hogy mi is elhiggyük, hogy meg tudjuk torolni a Ferencvárosnak azt a célját, hogy levált minket az elmúlt három év teljesítményéről, ahhoz az kell, hogy nyerjünk. És biztos vagyok benne és érzem is a csapaton azt, hogy borzasztóan várjuk ezt a mérkőzést és nagyon kemény meccsre számítok.
A Szolnok eddig mind a hét bajnoki mérkőzését megnyerte. Nemzetközi kupamérkőzései miatt az FTC csak négyszer játszott eddig bajnokit, ugyancsak száz százalékos hatékonysággal. A vízilabda-bajnokság rangadóját az M4 szombaton 17.45-től élőben közvetíti.