Okkal lehetett tartani a szerdai miskolci kiruccanástól. Aztán mégsem lett belőle baj, gyakorlatilag egy pillanatra sem.

Miskolcon is nagy betűkkel írják a vízilabdát. Szerencsére. A folyamatos építkezés odáig jutott, hogy idén már az Euró Kupa elődöntőjéig jutott a csapat, amely a bajnokságban sem igazán finomkodik. A nálánál hátrébb rangsorolt csapatokat üzembiztosan elkapja és néha-néha már a „négy nagy” számára is tud kellemetlen pillanatokat, perceket okozni.

PANNERGY MISKOLC VLC–SZOLNOKI DÓZSA 8–16 (2–3, 2–4, 3–7, 1–2)

MISKOLC: Csoma – Nagy Á., BOWEN 5, Vadovics, MISICS 1, Milicsics, Halek 1. Csere: Berta 1, Sánta, Kuzmenko, Hornyák O., Lukács D., Jakab D. Vezetőedző: Sike József
SZOLNOK: Nagy V. – Gocics, BÁTORI 2, MEZEI 2, PRLAINOVICS 3, MILOS CSUK 4, Jansik D. Csere: Alekszics 1, Kis G., Fülöp 1, Younger 2, Hangay 1, Zalánki. Vezetőedző: Cseh Sándor

Erre most nem volt lehetősége, lévén a Dózsa az OSC elleni mérkőzésen már bizonyította, hogy újra felfedezte saját magát. Az első félidőben hét gólt vágott a címvédő, de ami igazán nagy szó, az a négy bekapott volt. Lévén a Miskolcot meglehetősen komplikált feladat kevés gólon tartani. A harmadik negyedben zenélt a támadójáték és az sem ronthatta el a kedvünket, hogy az ausztrál Bowen meglékelhetetlen volt.

A mérkőzés előtt nem gondoltam, hogy nyolc gól lesz a két csapat között, utána viszont az a véleményem, tizennégy is lehetett volna úgy, hogy jól játszottunk. Nekünk nem a Szolnokot kell legyőzni, de a találkozó remekül szolgálta felkészülésünket a folytatásra. Úgy gondolom, a Szolnok felszálló ágba került, amíg bírtuk, jól teljesítettünk, de ez más kategória– mondta a meccs után Sike József, a borsodiak vezetőedzője.

Jól játszottunk, elől és hátul is jelentős energiát mozgósítottunk. A Miskolcot nem könnyű kevés gólon tartani, ezért elégedett vagyok azzal, hogy csak nyolcszor sikerült neki. A tizenhat lőtt gólnak örülök, a medencében az történt, amire számítottunk. Harcos mérkőzés volt, amelyen rászolgáltunk a győzelemre– vélekedett a látottakról Cseh Sándor.

A felsőház további eredményei: BVSC-Eger 7:13, OSC-Debrecen 12:4, FTC-Honvéd 14:3. A felsőház állása: 1.-2. Szolnok, FTC 48,3. Eger 46,4. OSC 39,5. Miskolc 29,6. Honvéd 26,7. BVSC 25,
8. Debrecen 17 pont