Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Motivációs gond nem lehet

2018 december 18.

Motivációs gond nem lehet

Szerdán az ötödik fordulót rendezik a LEN Bajnokok Ligájában. A Szolnoki Dózsa a lehető legnagyobb hallal, a címvédő Olympiakosszal meccsel.

A szolnoki pólósoktól elvárható elszántsággal várja a szerda estét a csapat. Merthogy jönnek a görögök! Az Olympiakosz címvédőként nem vett túl jó rajtot, hiszen ugyan hét pontjával a harmadik helyen áll a B csoportban, de két idegenbeli meccsén csak egy pontot szerzett: Hannoverben játszott 9-9-et, Veronában viszont 7-6-ra kikapott. Hazai medencében biztosan szállítja a győzelmeket, igaz, otthon legutóbb nagyjából akkor kapott ki, amikor Aiszkhülosz drámái még mint kortárs szerző alkotásai arattak sikert.

VIKTOR RASOVICS, SZOLNOKI DÓZSA: Nagyon fontos meccset játszunk holnap. A legutóbbi BL-fordulóban sajnos nem sikerült igazán jó eredményt elérnünk, így olyan helyzetbe kerültünk, hogy nyernünk kell itthon. Az Olympiakosz az egész Bajnokok Ligája- mezőny egyik legjobb csapata. Naná, hiszen a címvédőről beszélünk. De hiszek a csapatomban. Itthon játszunk és igenis képesek vagyunk arra, hogy nyerjünk.  

A versenykiírás furcsasága révén a Dózsa eddig egyetlen BL-meccset játszott a Vízilabda Arénában: a Jadran Split ellen nyert. Veronában és Dubrovnikban szoros meccset játszott ugyan, de kikapott, viszont a mindig, mindenki számára rizikós berlini vendégjátékról egy, a későbbiekben alighanem értékessé váló döntetlennel ért haza. Mindezekkel együtt a szerdai igazi próbatétel lesz, hiszen a Pavics-Buslje-Obradovics és ha a hazai játékosokat is idevesszük, Mylonakis, Fountoulis, Nikolaidis díszítősorral érkezik az Olympiakosz.

ZALÁNKI GERGŐ, SZOLNOKI DÓZSA: Lett egy- két fiatalabb görög játékos, de úgy gondolom, hogy a mag az úgy megmaradt, úgyhogy nem igazán változtak. Meg ők már amúgy is jó régóta ugyanazt játsszák. Igazából a görög válogatott van kiegészülve egy- két horvát játékossal, akik elég jól beilleszkedtek, meg elég régóta ott vannak, úgyhogy ott nagyon régóta ugyanaz a játék van.

A görög állandóság pillére Theodoros Vlachos vezetőedző, aki a hellén mentalitással szembe menvén roppant precíz gépezetté rakta össze a csapatot. A pólós szlengben úgy nevezik ezt a fajta játékot, hogy nem csinálnak semmit, de azt piszkosul jól. Az évek alatt sulykolt sémákat rendkívüli üzemi biztonsággal hajtják végre a pireusziak.

Szerencsére nálunk sem betegség, sem sérülés nem hátráltatta a felkészülést, így teljes arzenállal ugrik majd− remélhetőleg tömött lelátók előtt− a vízbe a csapat. A Szolnoki Dózsa− Olympiakosz Bajnokok Ligája mérkőzést szerdán 19 órától a Sport1 TV élőben közvetíti. Aki nem lesz akkoriban tévékészülék közelében és a Vízilabda Arénába sem tud eljutni, az sem marad le semmiről. Az Olaj TV honlapján közzétett LEN-linkre kattintva élőben nézheti a meccset.

468 ad