Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Nagyon közel volt a bravúr

2018 november 21.

Egyetlen gólos vereséget szenvedett a Szolnoki Dózsa Dubrovnikban. A tizenöt emberhátrány túl sok energiánkat szívta el.

A dubrovniki uszoda nem az a hely, ahova nyakra- főre nyerni járnak a vendégcsapatok. Ráadásul a szolnoki pólósok roppant viszontagságos, fárasztó, olykor- olykor már félelmetes út során jutottak el oda.

A Jug háromszor került emberelőnybe az első két percben, kétszer be is lőtték. Nekünk szűkebb marokkal mérték a fórokat, Zalánki viszont éppen akkor lőtt, amikor már éppen kiegészültek a horvátok. Még egy Benics- gól jutott az első negyedre, no meg egy Nagy Viktor „nagyvédés”, amely jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy megússzunk egy lefordulást.

Bátori Bence góljával lopakodunk közelebb, de fájdalmunkra Popadics is belejön a védésbe. Csiki- csukira játszanak egy előnyt a hazaiak, de Nagy megint jókor nyújtózik akkorát, amekkorát a fizika idevágó törvényei szerint nem is lehetne. Van lehetőségünk egyenlíteni, mégsincs meg az X. Van viszont döcögős visszarendeződés, amiből pedig egy Loncar-gól. 4-2 után Zalánki ragaszt egy komolyat, Popadics nagyon csúnyán néz, még csúnyábbat gondol, végül közepesen csúnyát mond. Újabb jó védekezést mutatunk be hátrányban− ezt a játékelemet elég sokszor gyakorolhattuk-, majd a még mindig nem teljesen egészséges Zalánki Gergő kiegyenlít!

Nagy Viktor-védéssel indul a harmadik negyed, a játékvezetők szívéről legördül a retesz és kapunk egy előnyt. Benicset küldik ki, Andrija Prlainovics lövése után jöhet vissza, először nálunk az előny. 4-5. Átellenben Merkulov nem irgalmas, viszont Bátori újfent beken egyet. A tizenegyedik emberhátrányunkat is megkapjuk− a horvátok ekkor hatnál tartanak. Ennyivel kegyetlenebbek nem lehetünk. Ezt szóvá is teszi Zsivko Gocics, aki az érdekvédelem elismeréseként sárga lapot kap. Milan Alekszics viszont a legújabb magyar állampolgárok egyikeként kiráz a csuklójából egyet a mennydörgősebbik lövései közül, megint vezetünk. Papanastasiou hozza döntetlenre a horvátokat, majd hosszas fel-le „úszkálás” kezdődik. Bátori Bence kipontozódik, 2: 20-szal a vége előtt pedig Merkulov gólt lő a tizennegyedik előnyükből. Az utolsó percben össznépi fújolás közepette támadunk, de ami ennél nagyobb baj, hogy eladjuk a labdát. A horvátok pedig lepörgetik az utolsó másodperceket. 8-7.

468 ad