A LEN TV-nek köszönhetően az Olaj TV nézői sem maradnak le a vízilabda Bajnokok Ligája első csoportmérkőzéséről. A 18.15-től kezdődő CN Sabadell- Szolnoki Dózsa meccset ide kattintva http://www.len.eu/?p=7032 nézhetik meg. A kezdésig elolvashatják a LEN sajtószolgálata által készített előzetest.

Nem előzmények nélküli a mai mérkőzés. Alig öt évvel ezelőtt, a LEN Euro Cup 2011-2012-es kiírásának elődöntőjében játszott már egymással a két csapat. Az akkor Európába hosszú szünet után újra kilépő szolnoki csapat az egyenes kieséses szakaszban először 13-13-at játszott még a ponyvával fedett uszodában a Sturm Csehovval. Idegenben viszont 7-5-re nyert, jutalmul újabb orosz csapatot kapott a legjobb nyolc között. A Szintez Kazany elleni hazai 11-7 után még az is belefért, hogy a visszavágón 6-5-re kikapjon a csapat. A döntőbe jutásért pedig jött a Sabadell. Többek között a kubaiból spanyollá lett Perezzel, Gonzalo Echeniqevel, Nastrannal és Marko Csukkal. A 2012. február 25-i odavágón Kis Gábor, Marnitz Gergő és Komlósi Péter is két-két gólt lőtt, mégis vereség lett a vége. De a 9-8-as eredmény egyáltalán nem jelentett esélytelen visszavágót. Március 14-én aztán a tiszaligeti sátor alatt 10-10 lett a végeredmény, így kiestünk. A Sabadell viszont nem tudta megnyerni a döntőt, mert a Savona 20-17-es összesítéssel jobb volt nála. Az a Savona, amelyet még a második selejtezőkör nizzai csoportmeccsén a Szolnok 9-5-re megvert…

Ennyit a múltról és az Euro Cup-ról, most pedig jöjjünk át a jelenbe és a Bajnokok Ligájába.

Victor Cabanas, Sabadell: A klub számára ez egy nagyszerű eredmény, hogy itt lehetünk. De ez is azt bizonyítja, hogy ha csapatként dolgozunk, akkor elérhetjük, amit akarunk. Az első meccsünkön mindent meg kell mutatnunk abból, amit tudunk. Nincs tapasztalatunk ebben a versenyben, eddig csak egy csapattal játszottunk a BL-ben. Nyugodtan kell játszanunk és meglátjuk, hol a helyünk ebben a mezőnyben.

Cseh Sándor, vezetedző, Szolnoki Dózsa: Ismeretes, hogy a Sabadell Spanyolország második legjobb csapata, a Barceloneta után. Különösen veszélyesek otthon: gyorsan úsznak és a játékuk elég intenzív. Mivel a kezdőcsapatuk nagyon erős, ezért villámgyorsan alkalmazkodnunk kell hozzájuk. Szerencsére számíthatok mindenkire a csapatban, a célunk pedig a győzelem

Mezei Tamás, Szolnoki Dózsa: Nem ismerjük a Sabadellt, mivel újak a Bajnokok Ligájában. Tudjuk, hogy a spanyol csapatok gyorsan játszanak. Mivel ez lesz az első meccsünk, ráadásul idegenben, ezért nem számíthatunk könnyű mérkőzésre. Az biztos, hogy ez a meccs nagyszerű lehetőség lesz a formánk tesztelésére. A Bajnokok Ligája címvédőjeként természetesen nyerni akarunk.