Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Nem erre számítottunk

2018 január 14.

Nem erre számítottunk

Kiszámíthatatlan, veszélyes, összeszokott- ilyen és ehhez hasonló jelzőkkel minősíthető a Jadran Craine Herceg Novi. Szombat este azonban ebből semmi- a kiszámíthatatlant leszámítva- nem látszott. A Szolnoki Dózsa nagyon magabiztosan nyert.

Hogy Nagy Viktor bosszankodik egy bekapott gól után, hát a kapusok már csak ilyenek. A mérgelődés abból a szempontból nem volt magalapozott, hogy már a harmadik negyed közepénél jártunk, a Herceg Novi a huszonegyedik percben szerezte első gólját. A Dózsa addigra már tízig is eljutott, avagy egy negyed alatt gyakorlatilag lerendezte a meccset.

Pedig a Jadran otthon elkapta a Spandaut és az Egerrel is döntetlenre volt képes, ráadásul a meccs előtt a két csapat között csak két pont különbség volt. Magyarán: szoros, küzdelmes, kemény meccsnek illett volna lennie. Hogy nem lett az, azért elsősorban a Dózsa a felelős, hiszen elsőrangú volt a védekezés és a második negyed végén feljegyzett 9-0 a támadójáték hatékonyságát is hajszálpontosan jelezte.

Azon sem kell különösebben csodálkozni, hogy 10-0-s vezetés után kiengedett a csapat, így- tudom, erős túlzás- de „feljött” a montenegrói csapat. A harmadik negyedet meg is nyerte, a negyediket pedig kihozta X-re.

Tudtuk, hogy otthon nagyon lelkesek lesznek és szeretnének jó eredményt elérni ellenünk, hogy sikerüljön bejutniuk a final 8-be. Nem játszott a centerük, ezért kicsit más felfogasban mentek be, mint szoktak. Viszont az elején jól használtuk ki a helyzeteinket és lerohantuk őket… A 10:0 talan kicsit túlzó volt, de tényleg remekül játszottunk. Nagyon odafigyelt a csapat hogy még a szele se üssön meg minket a Spandau-meccsnek.”- nyilatkozta a vlv.hu oldalnak Mezei Tamás.

Az itteniek most ünneplik az újévet, úgyhogy velük ünneplünk… Na jó, a viccet félretéve: ez volt az első mérkőzésünk ebben az évben, komolyan készültünk rá, különösen, hogy láttuk, az előttünk itt játszó csapatok alaposan megszenvedtek ebben az uszodában.”- tette hozzá a három gólt szerző Fülöp Bence.

HERCEG NOVI (montenegrói)–SZOLNOKI DÓZSA 6–14 (04, 05, 21, 44)

Herceg Novi, v: Severo (olasz), Gomez (spanyol)
HERCEG NOVI:
 Kandics – Radovics, Draskovics 1, Ukropina, Krijestorac, Petkovics 1, Merkulov 2. Csere: Popadics, D. Banicsevics,  B. Banicsevics 1, Gardasevics 1, Mijuskovics. Edző: Vladimir Gojkovics
SZOLNOK:
 NAGY V. – Bátori 1, PRLAINOVICS 3, Mezei 1, Jansik D. 1, Zalánki 1, Gocics. Csere: ALEKSZICS 2, Younger 1, Milos Csuk 1, Kis G., FÜLÖP B. 3. Edző: Cseh Sándor

A B-csoport további eredményei: Steaua Bukarest-Spandau 04 Berlin 5:6, Pro Recco-Sabadell 13:5, Eger-Alphen 15:4 

A csoport élén nem történt változás, a Recco, a Szolnok és a Spandau is 15 pontos. A holland bajnokot kiütő Eger jobb gólkülönbségével előzi meg az ugyancsak 10 pontos Herceg Novit. A Sabadell és a Steaua Bukarest 3-3 pontnál tart, az Alphen 0 pontos.  

468 ad