Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

“OSC-be kéne menni”

2018 március 23.

“OSC-be kéne menni”

Ahogy az már évek óta megszokott, ha válogatott program van, jelentősen megcsappan a létszám a Szolnoki Dózsa edzésein. Csütörtökön már mindenki az ismerős medencében edzett, vasárnap este pedig a Nyéki Imre Uszodában az OSC ellen kell szembeúszni.

Ezen a héten a magyar válogatottban szerepelt Nagy Viktor, Mezei Tamás, Bátori Bence és Zalánki Gergő hiányzott igazoltan, lévén mind a négyen Világliga- selejtezőt játszottak. Hollandia ellen 13-1-re nyert a magyar válogatott, azt is gondolhatnánk, hogy különösebben meg sem kellett szakadniuk a játékosoknak. Hétvégén már a felsőház hatodik fordulóját rendezik, a címvédő szokatlan időpontban- az M4-es élő közvetítése miatt- vasárnap este negyed kilenckor kezdi az OSC elleni meccsét a Nyéki Imre Uszodában. Március harmadikán 11-4-re nyert a Vízilabda Arénában a Dózsa. Az OSC felkészülése sem lehetett résmentes, hiszen Tóth László vezetőedző a női válogatott egyik trénere, márpedig neki is volt válogatott- kötelezettsége a héten. A bajnokság kiírása alapján a felsőház első helyezettje a negyedikkel, a második a harmadikkal játszik az elődöntőben úgy, hogy korábbi egymás elleni eredményeik beszámításával az a csapat jut be a döntőbe, amely előbb éri el a hét pontot. Ez kicsit bonyolultan hangzik, a lényeg viszont az, hogy ha vasárnap este a Dózsa nyer, és ha az OSC-vel elődöntőzik, akkor 6-0-ról indítja a páros mérkőzést.

Egyszerűen csak nyerni kell, de azért jó tudni, hogy ha nyerünk, akkor utána tényleg egy meccsre leszünk attól, hogy ott legyünk a döntőben és esetleg ki tudunk hagyni egy- két meccset. Ami ebben a szezonban azért nem rossz, mert tényleg rengeteg meccsünk van és örülnénk neki, hogyha egy- két meccset ott megúsznánk az elődöntőben. De hát mindig az a cél, hogy nyerjünk, úgyhogy nem kell itt matekozni, hanem csak vízilabdázni kell és nyerni– mondta Zalánki Gergő, mintha ez olyan egyszerű lenne. Tagadhatatlan, hogy az OSC BL-szezonja már korábban besült. Nekik már csak a bajnokság maradt, hogy önmaguknak, szurkolóiknak, támogatóiknak megfeleljenek.

A felsőházban szombaton két mérkőzést rendeznek, a hetedik helyen álló BVSC és a nálánál egy ponttal többet gyűjtő Honvéd koccanása igazi hiriget ígér, de a Dózsával azonos pontszámmal a második helyen álló  FTC és a harmadik Eger találkozása ennél is izgalmasabb lehet. Vasárnap az ötödik Miskolc a nyolcadik Debrecent fogadja, a fordulót pedig a már citált OSC- Dózsa meccs zárja.

468 ad