Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Pádár Luca két ezüstérme

2018 május 04.

Pádár Luca két ezüstérme

Budapesten rendezték meg a 67. országos úszó vidékbajnokságot. A gyönyörű Duna Aréna volt a helyszín, amely a tavalyi úszó világbajnokságnak és a vízilabda BL-döntőnek is helyt adott. Természetesen a Szolnoki Dózsa fiataljai is rajtkőre álltak.

– Mindenkit elvarázsolt az impozáns helyszín, és ez jó hatással volt a versenyzőkre, közülük szinte mindenki egyéni csúcsot úszott – mondta Szekeres Szilvia, a szolnoki csapat vezetőedzője. – A legeredményesebb versenyzőnk Pádár Luca volt, aki duplázott. 100 m gyorson és 50 m gyorson egyaránt ezüstérmet szerzett a népes mezőnyben, új egyéni rekordokkal. Figyelemre méltó még Sűrű Konrád teljesítménye is, aki az idősebbek között versenyzett, és három számban is túlszárnyalta egyéni legjobbját. Közülük 100 m mellen a 8., 200 m mellen a 6., míg 50 m mellen szintén a 6. helyen ért célba.

Mátray Medárd több számban is indult, legjobb eredményét 50 m mellen érte el, megjavítva egyéni rekordját a 9. helyen végzett..

– Ebben az évben először volt arra példa, hogy a MUSZ úgynevezett OPEN versennyé tette a vidékbajnokságot, ami azt jelenti, hogy a budapesti klubok úszói is indulhattak – folytatta a vezetőedző. – Csúcsmezőny indult, hiszen 56 klub 553 versenyzőjét nevezték a bajnokságra, ami összesen 2786 rajtot jelentett. A zsúfolt programról, annyit, a második napon reggel nyolctól, este kilencig tartott a verseny, ami nagyon fárasztó volt, de igyekeztünk kipihenni magunkat. Abban nem volt szerencsénk, hogy a verseny előtt egy héttel kezdődött a sátorbontás a Tiszaligetben, ami nem tett jót a felkészülésünknek, de így sem lehet panaszkodni.

A szezon legközelebbi versenye Szentesen lesz, ami utolsó lehetőség a gyerekek számára, hogy szintidőket ússzanak az országos bajnokságokra.

468 ad