Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Pipa

2018 május 09.

Pipa

Kisebb különbséggel ugyan, mint idegenben, de így is biztosan győzte le a Sabadellt a Szolnoki Dózsa a Bajnokok Ligája utolsó csoportmérkőzésén.

Mintha nem is egy minden szempontból kimerítő elődöntő után érkezett volna a csoportzáró meccsre a Dózsa, olyan iramban vágott bele a meccsbe. Fáradtságnak nyoma sem volt a csapaton, az első pillanattól az utolsóig kimagaslóan szoros volt a védekezés. És támadásban is összejött ez- az.

Szolnok-Sabadell 14:4 (3:1, 2:1, 5:0, 4:2)

Gólszerzők: Younger, Alekszics 3-3, Zalánki, Mezei 2-2, Jansik D., Prlainovics, Milos Csuk, Fülöp, ill. Fenoy, Carrasco, Gorria, Bustos

Kardos Gergő taposta a vizet a Dózsa kapuja előtt, de a spanyolok aligha nyugodhattak meg, hogy nem Nagy Viktorral lesz dolguk a szerdai késő délutánban. A piros 13-as sapka gazdája ugyanis rendkívül üzembiztosan védett- nevezzük így a 80 százalék fölötti védési hatékonyságát. Cseh Sándor az edzésprogram részévé nyilvánította a meccset, nem megbántva ezzel természetesen a spanyol bajnokság ezüstérmesét. De tény, hogy a szezon hátralévő részében ennél már csak nehezebb meccsei lesznek a csapatnak.

Mivel a végeredmény nem igazán lehetett kérdéses, néhány emlékezetes megmozdulást azért elevenítsünk fel. Például azt, ahogy Aaron Younger lehúzott egy átadást, majd átviharzott az egész pályán. Teljességgel képzavar, de szinte porzott utána a víz. Hogy labdával is két testhosszt vert rá az emberére és góllal fejezte be a magán- ellencsapást, az az ő szintjén már- már magától értetődő. De ugyancsak nagy alakítása volt Mezei Tamásnak, aki újfent önként- de nem dalolva- ment be a spanyol darálóba és folyamatos gyötrését egy Pazar csavargóllal bosszulta meg. Vagy Milan Alekszics egymást követő két óriási lövését- mindkettőből gól lett természetesen. Mindezt úgy, hogy a harmadik negyed közepéig- amíg bírták fizikai és lelki erővel- a spanyol csapat centereit tartotta kordában Jansik Dáviddal karöltve, illetve felváltva. De Fülöp Bence is a medencébe csempészte a „Régi Idők Nagy Magyar Pólóját”, amikor emberelőnyben vitte kapura a labdát. Majd bemutatta a kapusnak, hogy a rövidbe teszi azt. A derék hispán el is indult abba az irányba, majd Bencénk a rá zuhanó bekk alatt elhúzta a kapus hasa előtt a labdát és az üresen maradt kapuba lőtt.

A lefújás után joggal szólt a „Szép volt, fiúk!”, amely nyilván nem csak ennek a mérkőzésnek, hanem az eddigi BL- sorozatnak az elismerése volt.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2235163479833888.1073742025.377565485593706&type=1&l=e39ef5200e

468 ad