Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Prlainovicsi hatos!

2019 február 27.

Prlainovicsi hatos!

Nagyon fontos meccset nyert Hannoverben a Szolnoki Dózsa. Amely a nagyszünetben már négy góllal vezetett és ezzel az előnnyel a folytatásban jól űzte a „gazdálkodj okosan” játékot.

Zalánki Gergő tegnap ünnepelte születésnapját, ennek örömére jó lett volna őt is a medencében látni. Ám a sérülés a legritkább esetekben nézi a naptárt, illetőleg foglalkozik holmi születésnapokkal. Így a Dózsa világklasszis-előszobában járó balkezese kihagyta a meccset.

Hannover− Szolnoki Dózsa 9-13 (0:2, 2:4, 3:2, 4:5)
Gólszerzők
: Darko Brguljan, A. Radovics 3-3, Real, Giorgetti, Winkelhorst, ill. Prlainovics 6, Bátori, Lazics, V. Rasovics 2-2, Kis G.

Amelynek a felvezetése sem volt számunkra igazán biztató, hiszen egy váratlan− számunkra bármennyire is tét nélküli mérkőzésen− beszedett debreceni vereség jelentette a főpróbát.

A premier viszont parádésan sikerült. Viktor Rasovics lőtte szilánkosra a kapufát, de a labda visszakerült hozzánk, kisvártatva pedig már a hannoveri kapuba huppant Djordje Lazics csavarjának jóvoltából. Fór itt, fór ott, blokkolt lövés amott, blokkolt lövés emitt. A góltalanság egyhangúságát Kis Gábor unta meg, egészen pompás gólt ragasztott a rövidbe. 3−0-ra vezettünk, amikor is a németek az ötödik emberelőnyüket már bekalapálták, sőt, Giorgetti ötméteresével egy gólra fel is jöttek. Egy Rasovics- Prlainovics- Prlainovics sormintának köszönhetően- utóbbi gól büntetőből született- négy lett közte a második nyolc perc után.

A harmadik negyedet egy góllal elbuktuk, de van ilyen. Hogy Kis Gábor túlterhelhetetlen center, azt nagyjából már tudjuk. De hogy három hannoveri hústorony együttes erejére van szükség ahhoz, hogy szabályosan (hm…) szerelni tudják, az az edzettebb pólómeccsnézőknek is meglepő. Hogy Nagy Viktor elkapja a fonalat, az is várható, hogy Andrija Prlainovics kiráz a farzsebből hat gólt, az azért emelkedett hangulatot eredményez. És történik mindez egy valóban élet− halál meccsen. Három gólnál közelebb nem tudott férkőzni a Final 8 házigazdája. Sőt, Prlainovics ötödik gólja után, 11− 6-nál éppen öt gól volt a különbség. Szép volt, jó volt, a végén még Kis Gábort gyalulták bele a csempébe− legalábbis igen aktív kísérletet tettek rá− jött az ítélet, a büntetőt pedig Prlainovics tette a rendeltetési helyére.

468 ad