Tavalyhoz hasonlóan a Szolnoki Dózsa idén is megnyerte a Tippmix Magyar Szuperkupát, ami a szezon első Szolnok- Eger mérkőzése volt.

Egyirányú utca lett a Szolnoki Dózsa. Nyilvánvaló, hogy ez teljes képzavar, de Shakespeare-től kölcsönözve: „őrült beszéd, de van benne rendszer.” A szolnoki pólócsapat ugyanis zsinórban kilencedik döntőjét nyerte meg péntek este a Komjádi Uszodában.

Pedig az Egernek lett, lehetett volna mibe kapaszkodnia. Ugyanis az előző bajnokság középszakaszában- még április legelején- 8-5-re le tudta győzni a Szolnokot. Igaz, a Bajnokok Ligája Final Six elődöntőjében, valamint a bajnokság döntőjében a Dózsa nyert. Ráadásul a „német vonal” is inkább kiegyenlíthette az esélyeket, hiszen mindkét csapat 10-9-re kapott ki Berlinben a Spandautól.

Jansik Dávid indította meg a gólok- akkor még azt hittük, reméltük, hogy áradatát. Ám a 3-1-es első negyed hiába keltett olyan gondolatokat, hogy itt bizony egy gólgazdag, nézőbarát, gálajellegű mérkőzés lesz. A második negyedben ugyanis nem esett gól. Merthogy az év végi fáradság elég egyértelműen látszott mindkét csapaton. Viszont az is, hogy ez a Szolnok itt és most (is) nagyon, de nagyon akar nyerni. A harmadik negyedben többször is a mínusz egyért támadhatott az Eger, de a szolnoki védelmi vonalakon alig- alig jutott át lövés. A deffenzíva kellően pattogós volt, ha pedig nem zárt résmentesen, akkor ott volt Nagy Viktor. Ha pedig ő sem találkozott a labdával, nos, erre az esetre ott volt a kapufa. De pólóban a kapufa rossz lövés, ugyanis ez részint a pontatlan célzást jelenti, részint pedig azt, hogy a támadó- ne feledjük: blokkok erdeje+ Nagy Viktor- teljesen érthetően a jónál is jobb löketet akar megereszteni. Márpedig az ilyesminek az esetek garantálható többségében az úgynevezett túlhelyezés a vége.

Hogy mégis az év végén járunk, azt például Milan Alekszics kiállítása is mutatta, amelyet reklamálásért kapott az amúgy játékvezetői szempontból nem igazán szószátyár pólós. De például az is, hogy a Dózsa hetedik gólját Kis Gábor valószínűsíthetően már a támadóidő lejárta után szerezte. Erre válaszul viszont Csucskovics egy elementáris erejű bombával válaszolt. A gól értékéből semmi sem vonhat le, hogy ekkor a Szolnok már hétnél járt, az Egernek viszont ez volt a negyedik találata.

Tippmix Szuperkupa döntő

Szolnoki Dózsa–ZF-Eger 7–4 (3–1, 0–0, 3–2, 1–1)

Komjádi-uszoda

Játékvezetők: Németh A., Mucskai P.
SZOLNOK:
Nagy V. – Gocics, Bátori, Zalánki, 2 Mezei, Prlainovics 2, Jansik D. 1. Csere: Hangay, Alekszics, Younger 1, Csuk. Kis G. 1, Fülöp. Vezetőedző: Cseh Sándor
EGER: Mitrovics – Sz. Rasovics 2, Hosnyánszky, Lőrincz, Decker Á., Vlachopoulos 1, Bedő. Csere: Angyal, Avramovics, Kovács G., Csucskovics 1, Hárai, Sári. Vezetőedző: Dabrowski Norbert

Január végén Szolnokon, majd február elején Egerben játszik a két csapat egymással a Bajnokok Ligájában.

A fotót köszönjük az mvlsz.hu-nak és Madar Dávidnak.