Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Sporttörténelem Szombathelyen

2017 október 06.

Sporttörténelem Szombathelyen

Szerdán megkezdődött a 112. vízilabda-bajnokság. A nyitányon a címvédő Szolnoki Dózsa Szombathelyen játszott, a vasi megyeszékhely csapatának ez volt az első OB I-es meccse.

Nem állíthatjuk, hogy Szombathely nagy dobra verte volna a város első elsőosztályú vízilabda-mérkőzését. A Falco Bulgáriában játszott FIBA EuropeCup-selejtezőt, így a pólósok kiszorultak a médiafelületekről. Pedig a minden fronton címvédő szolnoki csapatnál nemesebb ellenféllel aligha kezdődhetett volna méltóbban Vas-megye pólós története…

A tizenegyedik percben Takács Kristóf lőtte az AVUS első gólját a legfelsőbb osztályban, ekkorra már ahogy az elvárható is volt- a Dózsa nyolcnál tartott. Annak ellenére, hogy az újonc csapat és a BL-címvédő nyilván nincs azonos kategóriában, mégis érdemes megjegyezni, hogy az Aligátorok- ez a szombathelyi csapat művészneve- nem szerzett akciógólt. Lévén Takács lökete emberelőnyből akadt be (kilencszer kerültünk emberhátrányba a mérkőzés folyamán), a másik két hazai találat büntetőből esett. Az AVUS négy ötmétereséből kettő ment be. Ezzel együtt a Nagy Viktort helyettesítő Kardos István 70%-kal védett.

A Dózsa komolyan vette a találkozót, ez a sportban mindig a tisztelet jele, ha a magasabban rangsorolt együttes egyenrangú partnerként viszonyul ellenfeléhez.

AVUS-Szolnoki Dózsa 3:23 (0:6, 2:7, 0:5, 1:5)

Gólszerzők: Ekler, Takács K., Garancsy, ill. Alekszics 6, Fülöp 5, Gocics, Bátori, Mezei, Szeghalmi 2-2, Zalánki, Prlainovics, Milos Csuk, Jansik Dávid.

A Szombathely- Szolnok meccs végeredménye abszolút az erőviszonyokat tükrözte. Nem úgy a többi: a Honvéd például rendkívül simán, 12-6-ra verte a hétvégén még BL-selejtezőket játszó OSC-t, de nagyot dobott az UVSE is, amely 10-10-re végzett a Vasassal. A BVSC 12-8-as debreceni győzelme azonban nem adott okot a meglepődésre.

A B-csoportban a bajnoki ezüstérmes Eger csak 6-4-re nyert Szentesen, a Tatabánya 9-6-ra legyőzte odahaza a Szegedet, a Pécs pedig majdnem elcsípte az EuroKupában érdekelt Miskolc csapatát, 8-9 lett a vége.

Folytatás szombaton, igazán rendhagyó időpontban. A Szolnoki Dózsa 11 órakor(!!!) játssza első hazai bajnoki mérkőzését az UVSE ellen.

468 ad