A második fordulóban játszotta első hazai meccsét címvédő csapatunk, a Szolnoki Dózsa, amelynek vetélytársa az UVSE gárdája volt a szombati matinén.

A Dózsa húszgólos győzelemmel nyitotta az évadot az újonc Szombathely otthonában, míg az UVSE a Vasassal remizett szerdán.

Adrija Prlainovics szerezte az évad első hazai bajnoki találatát, éledtek a vendégek: a Knézy-csemete Márk beköszönt Kardos Gergő kapujába. Pörögtek a csapatok, nem hagyta magát a fővárosi együttes, de hamar kijött a tudásbeli különbség. És úgy tűnt, ismét nagy különbséggel nyer a Dózsa. Mint két hete, amikor a Magyar Kupa selejtezőjében találkoztak a felek, amikor 20-5-re győzött csapatunk. Már 8-3 volt az állás, amikor két gólt is lőttek a vendégek.  Cseh Sándor időt kért, rendezte a sorokat, innentől már nem volt vita, egy 8-1-es rohammal távolodott csapatunk. A végén, ha nem is tizenöt, de tizenegy gólos különbség lett a felek között. A mienknél Kardos Gergő jól védett, az öt gólos Adrija Prlainovics mellett Milán Alekszics, Bátori Bence és Zsivko Gocics  játékát lehet kiemelni.

-Tudtuk, hogy mire számíthatunk – fogalmazott Németh Zsolt, az UVSE edzője. – Volt néhány perc, mikor méltó ellenfelei tudunk lenni a bajnoki címvédő szolnoki csapatnak. Azt gondolom, hogy igyekeztünk, és tisztességesen helytálltunk.

A mieink edzője Cseh Sándor azt mondta a lefújás után: – Tulajdonképpen a mérkőzés elejével és végével voltam elégedett. Voltak jobb és gyengébb periódusaink, a térfélcsere után változtattunk és egy jó másfél negyedet produkáltunk.

Szolnoki Dózsa–UVSE 17-6 (4-1, 4-2, 5-3, 4-0)

Gólszerzők: Prlainovics 5, Alekszics 3, Zalánki, Bátori, Jansik és Younger 2-2 Gocics 1, ill. Baksa B.,Tóth Z., Vogel, Knézy, Németh D. és Szentesi 1-1

A folytatás kedden este 7-kor lesz csapatunk számára, ekkor a Debrecent fogadják.