A Bajnokok Ligája csoportkörének első mérkőzésén tizenegy góllal nyert a Sabadell ellen a Szolnoki Dózsa. A szezon első hazai BL-meccsén a román Steaua ellen ugyan eggyel kevesebbet lőtt, mint Spanyolországban, ennek ellenére nem játszott még olyan szoros meccset sem.

Szolnok – Steaua Bukarest 15:3 (4:0, 2:2, 5:0, 4:1)

G.: Alekszics 4, Zalánki 3, Csuk, Younger 2-2, Jansik D., Bátori, Gocics, Fülöp ill. Filipovics, Murisics, Chioveanu

Zalánki Gergő hozta el a labdát az első ráúszásnál, majd a támadás végén kapufára lőtt. Másodszorra viszont már nem tévesztett, sőt, harmadik támadásunk végén is ő lőtt, ezt viszont blokkolták a védők. A harmadik perc végén ért el az első román lövés a kapunkig, de Kardos Gergelynek nem okozott vérnyomásnövekedést a hárítás. A túloldalon viszont Bátori Bence szemtelenkedett be egy labdát a rövid sarokba. A harmadik szolnoki gól története pedig: Milan Alekszics várta meg, amíg visszarendeződött a védelem, majd miután észlelte, hogy mindenki elfoglalta a helyét, akkor a hosszú sarokba dobta a labdát. Miénk volt a mérkőzés első emberelőnye is, de Alekszics lövése a blokkon lelassult, onnan a kapufára hullt, majd Diakonow elé pottyant. Zalánki adott dramaturgiai keretet az első negyednek, miután megszerezte második gólját is.

Kettő perc telt el a második negyedből, amikor emberhátrányba kerültünk és ezt már nem hibázták el a románok. A játékvezetői felfogás jóvoltából a centereinket nem tudtuk érdemben megjátszani, pedig Mezei Tamás és Kis Gábor sem élvezett diplomáciai mentességet a kétméteres vonalon. Ha nem megy középről, majd megy átlövésből- gondolhatta Jansik Dávid és a megfontolt elképzelést góllövés követte. Ugyanezen gondolatmenet mentén Alekszics szerezte meg saját maga második, csapata hatodik gólját. Nikola Murics viszont azt demonstrálta, hogy a montenegrói centerképzés meglehetősen alapos: a Steaua légiósa gyönyörűen fordult be és lőtte a második bukarestit. Viszont ezzel a találattal 2-2-re hozta a negyedet a román bajnok.

Hogy ilyen részleges „blama” ne fordulhasson elő, arra a harmadik nyolc perc volt a bizonyosság. Zalánki-Csuk-Csuk leosztásban szerzett a Dózsa három gólt, majd a centereknek továbbra sem kedvező játékvezetői szemlélet ellenére Kis Gábor hozott a konyhára egy ötöst, amit Alekszics a tőle megszokott hatékonysággal lőtt be. Majd Aaron Younger vágta zsebre sokadszorra a Steaua centerét. A jó védekezés mindig elnyeri méltó jutalmát, így az ausztrál pólólegenda két lóba után lőhetett. De még milyet! A felső kapufáról a vízilabdában nem létező gólvonal mögé vágódott a labda. Az első fordulóban az Eger 8-3-ra győzte le Bukarestben a Steauát, az az 5-0-val zárul harmadik negyed után kristálytisztán látszott, hogy ez ennél nagyobb arányú győzelem lesz. Ugyan a félidőben kapust cseréltek a románok, de ez sem hozta meg a kívánt hatást.

Pillanatokon belül meglett a „közte tíz” a negyedik negyedben, kisvártatva Aaron Younger és a Vízilabda Aréna vízének jótékony hullámai összehozták a tizenharmadik szolnoki gólt is. Alekszics előnyből, Chioveanu pedig szabaddobásból volt precíz, majd Zsivko Gocics kötött az átlagosnál szorosabb szövetséges a szerencsével: lövése két blokkoló kézen is megpattant, mielőtt a kapuba hullott volna, mint egy érett körte.

A második félidő során sem lankadt a védekezésünk színvonala, ám a kapunkig eljutó lövések mind pontosabbak lettek. A románok pechére Kardos Gergely ezekre is odaért, ekkor már két-három komoly bravúrt is bele kellett tennie a zsákba.

És ha már zsák: a Mikulás a Pro Reccot hozza Szolnokra, de azt a csomagot majd csak december 9-én nyithatjuk ki.

Forrás: http://vlv.hu/news/11088/bl-fotabla-b-csoport-eger-pro-recco-4-6-szolnok-steaua-bukarest-15-3