Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Több mint életjel

2018 március 04.

Több mint életjel

A közelmúlt miatt nem lehettünk nyugodtak az OSC elleni meccset illetően. Erre fel mi történik? A játékosok megtalálták elhagyottnak hitt hangszereiket és újra megszólalt a Dózsa-szimfónia.

Napra pontosan három hónappal ezelőtt, december harmadikán a Magyar Kupa döntőjében találkozott a két csapat, akkor 14-3-ra nyert a Dózsa. Igen ám, de azóta a szolnoki mindenvivő csapat gödörbe lépett. A szerdai, Jadran elleni győztes BL-meccs után Nagy Viktor is eléggé kámpicsorodottan emlegette a hullámvölgyet- egészen pontosan a „mély gödörben vagyunk” kifejezést használta a világklasszis kapus. Az OSC pedig edzőt váltott, Petik Attila után az előző szezonban is beugró Tóth László lett a kispad főnöke. És ugyan a BL-ben elszálltak az OSC-remények, a bajnokságban egyre pofásabban játszik az újbudai csapat. Röviden: volt egy kis vérszag a Vízilabda Aréna habjai fölött.

Szolnoki Dózsa–A-Híd OSC-Újbuda 11–4 (4–2, 5–1, 1–1, 1–0)

SZOLNOK: NAGY V. – Bátori 1, Prlainovics 2, Jansik D. 1, Mezei, Milos Csuk 1, Gocics
Csere: ZALÁNKI 2, Hangay, M. Alekszics, YOUNGER  1, KIS G. 2, Fülöp 1 Vezetőedző: Cseh Sándor
ÚJBUDA: Bisztritsányi – Hegedüs, Erdélyi 1, Seman, Salamon, Randjelovics 1, Drasko Brguljan 1
Csere: Barabás (kapus), Gór-Nagy 1, Kovács Gábor, Juhász Zs., Bundschuch, Ubovics, Tóth M.
Vezetődző: Tóth László

És a felsőház második fordulójának szolnoki meccse is úgy kezdődött, ahogy az elmúlt négy-öt Dózsa-meccs: szemszögünkből nem igazán jól. Randjelovics tett pontot egy emberelőny végére, amit Bátori Bence egyenlített ki, de a vendégek érték el hamarabb a második gólt. Ám ekkor összeálltak a csillagzatok és nyolc(!) gólt szerzett zsinórban a Dózsa. 7-2-nél Tóth László még egy időkéréssel próbált lelket préselni játékosaiba, kapust is cserélt, de Fülöp Bence és Zalánki hamar felavatta Barabás Botondot. A félidei 9-3-nál már nemigen lehettek kétségeink. A végére szemmel is jól láthatóan visszavett a Szolnok- Nagy Viktor azért biztos, ami biztos alapon három komolyat védett emberhátrányban. A mérkőzés utolsó gólját Kis Gábor akciózta össze.

Nem biztos, hogy rögvest örömtüzeket kell gyújtani, vagy hogy a Tom és Jerry mexikói egerei sem rohannak ki az egérlyukból az ég felé lövöldözve…, de. A szombati mutatvány több volt mint életjel. Üzenet az ellenlábasoknak: akik egyébként aligha hitték azt, hogy a Dózsa a szezon további részében megfenekletten fog siklani. Üzenet saját magának: visszatérhet a csapat saját magába vetett hite. Üzenet a szurkolóknak: továbbra is csupa nagybetűvel írandó a szolnoki vízilabda.

Hogy a megbocsáthatónál nagyobb mértékű elfogultsággal nem vádolhassanak, ide biggyesztem az OSC vezetőedzője által elmondottakat: Ha gödörben volt a szolnoki együttes, most kijött belőle. Az igazság az, hogy nem számítottam ekkora összeomlásra, de olyan kevés góllal, amennyit mostanában lövünk, nem lehet mérkőzést nyerni.

 Nem csak a Dózsa „feltámadása” volt a hétvége igazi szenzációja. A Fradi- azok után, hogy Szolnokon is győzni tudott- nyert Egerben is, ezzel pedig meglehetősen besűrűsödött a mezőny. Ami rendkívül jót tesz a bajnokság színvonalának, emeli a meccsek élvezeti értékét és legalább ennyire az edzők vérnyomását. De az ilyesmi a szakmával jár.

A felsőház állása: 1. Szolnok 45, 2. FTC 45, 3. Eger 43, 4. OSC 36, 5. Miskolc 29, 6. Honvéd 26, 7. BVSC 25, 8. Debrecen 17 pont.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2153561007994136.1073742017.377565485593706&type=1&l=bfa9006c7b

468 ad