Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Úgy jártunk, mint a címvédő

2018 november 04.

Kétgólos vereséget szenvedett a szolnoki csapat a Bajnokok Ligája második fordulójában. A Verona így a regnáló után a tavalyi BL-győztest is elkapta.

Verona-Szolnok 7:5 (3:2, 1:1, 2:2, 1:0)
Gólszerzők: Luongo 2, Damonte, Fondelli, Drasovics, Mirarchi, Alesiani, ill. Alekszics 2, Angyal, Zalánki, Jansik

Pedig nagyon klasszul indult: Angyal Dani akcióból, míg Zalánki szabaddobásból szerzett gólt. Ezt követően viszont jött három olasz találat. Damonte ejtésére még csettintettünk is volna, ha nem mi kapunk belőle gólt. Így viszont kevésbé szalonképes félmondatokat morzsolhattunk el a fogaink között, de tagadhatatlanul szép gól volt. 3-2 után többször is úszhattunk az egyenlítésért, mindannyiszor sikertelenül. Viszont a Verona sem tudott meglépni kettővel. És végül az egyenlítés is összejött: Jansik Dávid úszott egyre közelebb a kapuhoz a labdával és mivel nem igazán vették komolyan a közeledését, beleállt egy emberesebb lövésbe és megszületett a harmadik szolnoki gól is. Hogy nem maradt ennyi az állás a nagyszünetre, abban Luongo szerzett elévülhetetlen érdemeket.

A harmadik nyolc percet két Alekszics-gól nyitotta, vagyis 2-1 után újra nálunk volt az előny. És lehetett volna több is, de Prlainovics ötméterese nem ment be. Nem túl sokáig örülhettünk az előnynek: a harmadik negyedben nem csak egyenlített a Verona, hanem visszavette a vezetést is. A negyedik negyedben vasalóztak a csapatok: fel-le úsztak a játékosok. Mindkét oldalon működtek a blokkok, vagy védtek a kapusok. Egészen az utolsó percig, amikor Alesiani ejtett a kapunkba és innen már nem volt sem időnk, sem lehetőségünk visszakapaszkodni.

A Verona az első fordulóban az Olympiakoszt győzte le 7-6-ra, most a tavalyi BL-győztest is. Minden bizonnyal komolyan számolni kell az olasz csapattal a továbbjutás szempontjából.

A B-csoport további eredményei: Jadran Split− Jug Dubrovnok 6− 13, Hannover− Olympiakosz 9−9(!), Mladost Zagreb− Spandau 04 9−7.

468 ad