Immár a 10. forduló mérkőzéseit rendezik meg a Bajnokok Ligája főtábláján. Az A-csoportban listavezető csapatunk, a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP ellenfele az A-HíD OSC-Újbuda együttese lesz. A pólóscsatát szerdán 18.30-kor kezdik a Vízilabda Arénában.

Érdekesség, hogy a felek 11 nap alatt negyedszer is találkoznak. A legutolsó a bajnoki elődöntő harmadik összecsapása volt, amit a címvédő szolnoki csapat 10-9-re megnyert, s ezzel bejutott a fináléba, amelyben az Eger lesz a vetélytársa. Első meccset május elsején, a hevesi fővárosban rendezik.

Visszatérve a Bajnokok Ligájára a szolnoki együttes a szerdai meccs eredményétől függetlenül már biztos csoportgyőztes, és az elődöntő egyik részt vevője a Final-Six-ben, amit május utolsó hétvégjén rendeznek a budapesti Duna Arénában. A másik biztos továbbjutó a görög Olympiakosz csapata, amely középdöntős lesz Budapesten. A harmadik továbbjutó helyért az olasz Brescia küzd az OSC-vel, de a magyar együttes csak akkor reménykedhet, ha nyer Szolnokon, és a Brescia kikap hazai medencében a görögöktől.

A Dózsa vezetőedzője, Cseh Sándor azt mondta: – Csoportelsők vagyunk, de nem fogjuk félvállról venni a mérkőzést, győzni akarunk. Arra is gondolnunk kell, hogy május elsején kezdődik az Eger elleni bajnoki döntő. Ezért a BL- mérkőzésen azok is szerepet kapnak, akik eddig kevesebbet játszottak, bizonyíthatják, hogy lehet rájuk számítani.

Csapatunk centere, Mezei Tamás pedig amondó: – Immár három esztendeje komoly presztízse van, az OSC elleni mérkőzéseinknek. Elődöntősök vagyunk, de nem szabad, hogy minden mindegy alapon vegyük a meccset. A fővárosiak is biztos nagyon fognak hajtani, hogy megmentsék a szezont. Számunkra pedig jó alkalom a mérkőzés, hogy felhozzuk magunkat a közelgő bajnoki fináléra.

Az OSC válogatott bekkje, Gór-Nagy Miklós bízik a győzelemben. –  Nagyon jól ismerjük a szolnoki csapatot, hiszen legutóbbi három meccsünket velük vívtuk. De ez egy másik mérkőzés lesz, nagyon jól kell játszanunk, hogy eljussunk a Final Six-be. Csapatunk egyre jobb, ahogy azt a legutóbbi mérkőzéseink is mutattuk. Remélhetőleg pontokat szerzünk a továbbjutáshoz Szolnokon.

Az A csoport állása: 1. SZOLNOKI DÓZSA-KÖZGÉP 25 pont, 2. Olympiakosz 22, 3. Brescia 14, 4. OSC 12, 5. Spandau 4, 6. Nice 0

A záró forduló párosítása: Szolnoki Dózsa-Közgép–A-Híd-OSC-Újbuda (Tv: Sport2), 18.30, Brescia (olasz)–Olympiakosz (görög), 18.30, Spandau 04 (német)–Nice (francia), 19.30.

A B csoportból az utolsó forduló eredményéitől függetlenül az olasz Pro Recco a másik elődöntős, az Eger és a címvédő, horvát Jug Dubrovnik egyaránt középdöntős. Az utóbbi két csapat szerdán (Tv: M4) 20.15-kor Egerben találkozik.

Forrás: Új Néplap