Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Váratlan vereség Berlinben

2017 november 30.

Váratlan vereség Berlinben

Fekete szerdája volt a magyar csapatoknak a vízilabda Bajnokok Ligájában. Sem az OSC, sem az Eger- és ami számunkra a legfájóbb- a Dózsa sem tudott nyerni.

Nem viccel a Spandau. A berlini pólócsapat elkapta a BL-címvédőt a csoportkör harmadik fordulójában. Hogy mikor kapott öt gólt egy negyed alatt a Szolnoki Dózsa, az a múlt esős, párás homályába vész. Most viszont ez is megtörtént. A korábban Szolnokon játszó Tiberiu Negrean góljával a második negyed elején 6-4-re vezetett a német rekordbajnok, de ekkor még sikerült fordítani Younger, Alekszics és Bátori góljaival. Ám még egy csavar maradt a meccsben. Sajnos. Milos Csuk tizenhárom másodperccel a harmadik negyed vége előtt egyenlített. Ugyan Nagy Viktor egyre stabilabban védett, de a túlsó kapuban még nála is jobban parádézott Baksa László. 45 másodperc volt hátra, amikor Zalánki Gergő löketével lett 9-9, de Mateo Csuk akciógólja igazán szomorúvá tette a szerdánkat.

SPANDAU 04 (német)–SZOLNOKI DÓZSA 10–9 (5–4, 1–3, 2–1, 2–1)

Játékvezető: Calabro (olasz), Virijevics (szerb)
SPANDAU: BAKSA – Saudadier, Gielen, MATEO CSUK 3, NEGREAN 2, Juengling, Sterelzkij, DEDOVICS 2, Stamm 1, Reibel 1, Resztovics 1, Pjeszivacs. Vezetőedző: Petar Kovacsevics
SZOLNOK: Nagy V. – Prlainovics 1, Bátori 1, Jansik D., Mezei, Gocics, ZALÁNKI 3. Csere: Mezei, Alekszics 1, Younger 1, Milos Csuk 1, Kis G. 1, Fülöp. Vezetőedző: Cseh Sándor

A címvédő vereséget szenvedett és lépéshátrányba került a Pro Reccoval szemben- a genovaiak 15-6-ra győzték le a Bukarestet és kilenc ponttal vezetik a B-csoportot. A montenegrói Jadran Herceg Novi 4-4-et játszott otthon az Egerrel, így hét ponttal a második helyen áll. A Spandau és a Dózsa 6-6 pontos, az Eger pedig négy. A Sabadell megszerezte első győzelmét az Alphen 12-10-es legyőzésével: a spanyolok a hatodikak a csoportban, míg a holland és a román csapat pont nélkül állt az utolsó két helyen.

Az A-csoportban sem termett babér, az eddigi két meccsét megnyerő OSC simán, 12-6-ra kikapott a Barceloneta vendégségében.

468 ad