Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Veretlenül csoportgyőztes a Szolnoki Dózsa

2017 szeptember 24.

Veretlenül csoportgyőztes a Szolnoki Dózsa

Igencsak izgalmasra sikerült a KSI és az UVSE összecsapása annak ellenére, hogy “csupán” a presztízs volt a tétje. A két utánpótlásnevelő klub végig nagy csatában volt, végül a “központispori” győzött 14-13-ra és szerezte meg a harmadik helyet. Utána a Kis Gábort nélkülöző, helyére Szeghalmi Zsombort nevező házigazda is vízbe csobbant.

A Vasas elleni meccs tétje az első hely volt, de a továbbjutás már korábban eldőlt, mindkét fél ott lesz a legjobb nyolc között. Valamivel több, mint két perc kellett az első találathoz a fehér sapkás házigazda kezdte a gólgyártást. Az első negyedben Zalánki Gergő egyszer, Bátori Bence pedig kétszer volt eredményes. Hogy ne záruljon fővárosi gól nélkül a negyed arról egy korábban Szolnokon is játszó pólós, Simon Henrik gondoskodott. A második felvonás is hasonló játékot hozott, mint az első. A mieink kontrollálták a találkozót, amikor kellett gól lőttek, amikor kellett védekeztek, ez a nyolc perc is 3-1 lett – Prlainovic, Younger és Fülöp volt a hazai góllövők – félidőben 6-2 állt a táblán. A térfélcserét követő felvonásban erre a különbségre még egyet rátett a Dózsa – Younger, Jansik, Prlainovic, Cuk lőtt gólt – és 10-5-ös vezetéssel várta a záró negyedet. Amiben megrázta magát a kupában – is – címvédő “Cseh-csapat”. Aleksic és Prlainovic vezérletével kinyílt a gólcsap, ez alatt a nyolc perc alatt a házigazda egy híján annyi gólt lőtt, mint az azt megelőző 24-ben. A kilátogató szurkolókat is kiszolgálták a srácok, hiszen szemet gyönyörködtető gólokat hoztak össze. A végeredmény 19-7 lett, a csoportot pedig a Vasas előtt megnyerte a Szolnok. Harmadik a KSI, negyedik pedig az UVSE lett.

Cseh Sándor vezetőedző
“Azt tudtuk, hogy meg kell nyerni a mind a három meccset. Taktikailag sem volt ez az első lépcső, ami kell, ahhoz, hogy elérjünk valahová. Ez inkább egy olyan két nap volt, ami a kondinknak jót tett illetve azért le lehetett szűrni egy-egy kátékosról – főleg az újakra gondolok – hogy mi az, amin majd fejleszteni kell és mi az, amiben már elég jó. Az első három negyedben nem volt ilyen sok közte, ha a végére ez megnő, akkor az azt jelenti, hogy az akarat megvolt, tehát a kicsi dolgokat is értékelni kell, mert le lehet egy ilyen meccset hozni nyögvenyelősen 10-6-ra is meg meg lehet nyerni 12 góllal is. Ez azt mutatja, hogy az akarat már megvan, ahhoz, hogy valaki illetve a csapat jól játsszon.”

Jansik Dávid
“Sikerült megnyerni a csoportot, a meccsek úgy alakultak, ahogy mi azt akartuk. Főként edzésként fogtuk fel, mert azt lehetett tudni, hogy ezeknél a csapatoknál – nem nagyképűségből mondom – erősebb a keretünk. Amikre kifejezetten a mérkőzéseken figyelni kellett vagy gyakorolnunk kellett azt úgy érzem, hogy nagyrészt sikerült betartanunk és hasznos volt ez a három mérkőzés ebből a szempontból.”

Milos Cuk
“Ez a három meccs nagyon fontos volt nekünk, mert egy új szezon kezdődött az új csapattal. Úgy érzem jól játszottunk, de ez még csak a kezdet csupán három hete vagyunk együtt, szóval lesz jobb is. A mostani hétvégén egy jó vízilabdát láthatott a közönség és boldog vagyok, hogy jól sikerült a rajt.”

Pető Dávid

468 ad