Megállapodást kötött az idén Bajnokok Ligáját nyerő Szolnoki Vízilabda SC és a legnagyobb magyar vállalat. A most rajtoló szezontól a MOL-csoport lesz Európa legjobb férfi vízilabda klubcsapatának kiemelt főszponzora.

A szolnokiak május végén aratták fennállásuk legnagyobb diadalát, amikor a férfi vízilabda BL-döntőben, a Duna Arénában könnyedén, 10-5-re verték meg a világsztárokkal felálló Jug Dubrovnik csapatát, így 2017-ben Európa legjobb vízilabda klubcsapata lett a Szolnok.

„A legnagyobb állt a legjobb mellé, amikor aláírtuk a megállapodásunkat a Szolnoki Vízilabda SC-vel, amelynek így a MOL-csoport lett a kiemelt főtámogatója. Vállalatunk számára rendkívül fontosak a csapatsportok, a vízilabda ráadásul egy évtizedek óta íródó magyar sikertörténet. A MOL-csoport, mint a magyar sport meghatározó támogatója ezzel az együttműködéssel is szeretné elősegíteni, hogy ez a közös nemzeti sikertörténet klubszinten is új fejezetekkel bővülhessen” – mondta a támogatói megállapodásról Szollár Domonkos, a MOL-csoport kommunikációs igazgatója.

A MOL-csoport éppen az idei hazai rendezésű világbajnokság előtt lett a magyar férfi- és női vízilabda válogatott prémium támogatója, a mostani megállapodással pedig már klubszinten is beszállt a legsikeresebb magyar csapatsportág szponzorálásába. A Szolnoki Vízilabda SC ezzel bekerül a cég elit sport-istállójába, a MOL-csapatba, amelynek olyan sikeres klubok is tagjai, mint a Szolnoki Olaj KK, vagy éppen a MOL-Pick Szeged férfi kézilabda csapat és a Videoton FC is.