Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

A végén lett sima a nyitány

2018 október 04.

A végén lett sima a nyitány

Az UVSE és a Szolnoki Dózsa meccse zárta a bajnokság első játéknapját. A Komjádi Uszodában három negyedig nagyon jól tartotta magát a fővárosi csapat, de a végére begyűrte ellenfelét az ezüstérmes.

 Régen volt ennyi aranyérem a parton, mint szerda este. A hazaiaknál Benedek Tibor-, nálunk ugye Zsivko Gocics mutatkozott be vezetőedzőként. Ketten négy olimpiai aranyat tudnak felmutatni 3-1-es leosztásban, világ- és Európa- bajnoki aranyaik viszont egy szekérre is csak alapos zsúfoltságban férnének el.

 UVSE–SZOLNOKI DÓZSA 7–13 (2–2, 1–4, 3–3, 1–4)
Komjádi uszoda

Játékvezető: Kovács Cs. T., Németh A.
UVSE: Bisztritsányi – Baksa 1, Vigvári 1, SOMOGYI 2, Aranyi, Korbács 1, Sziládi. Csere:Szieben, TELEK 1, Konarik 1, Kádár, Seeler, Rábavölgyi. Vezetőedző: Benedek Tibor
SZOLNOK: NAGY V. – Bátori 2, PRLAINOVICS 3, V. Rasovics 1, Kis G., ZALÁNKI 3, Angyal 1. Csere: KARDOS (kapus), Jansik D. 2, Szatmári, Lazics 1, Szeghalmi, Teleki. Vezetőedző: Zsivko Gocics

A hazaiak szerezték meg a vezetést, viszont a Dózsa egyből egyenlített, Jansik Dávid szerezte a szezon első Dózsa- gólját. 3-3-ig egymás mellett masírozott a két csapat− bármekkora képzavar is ez vizes sportág esetében. Innen viszont a Dózsa 4-0-s szakaszt rittyentett, de az előny megfeleződött, hiszen 9-7-re feljött az UVSE. Erre megint zsinórban lőtt négy góllal tromfolt a Dózsa, amely az utolsó negyedben tette biztossá győzelmét.

−A három pont volt a cél, persze, természetesen- mondta a sikeres debütálás után Zsivko Gocics a vlv.hu-nak.− Nem arra számítunk, hogy ilyen nehéz mérkőzés lesz, mint ami kijött belőle, de ilyen a sport, ilyen a vízilabda. A fiatalok is tudnak vízilabdázni, a fiatalok is harcosok és lelkesek, úgyhogy hát, ez van. Kicsit meglepett minket…, hát, nem lepett meg minket az “M” zóna, tudtuk nagyjából, hogy ez lesz, de nem volt időnk arra készülni, akkor nem tudtunk ott a legjobb módon reagálni, de mondom még egyszer, az a legjobb, hogy három ponttal hazamegyünk.

A szövetségi kapitányként 2013-ban világbajnokságot nyerő Benedek Tibor bőven látott már annyit a világ medencéiben, hogy tudja, milyen meccsre számítson. Ezért sem volt letört egy pillanatra sem, sőt.

−A Szolnok ellen játszani nekünk sokkal könnyebb, hiszen legfeljebb kikapunk 15 góllal, akkor se csodálkozik senki− nyilatkozta a szakportálnak.−Ehhez képest tényleg nagyon-nagyon fegyelmezetten játszottunk, és gólokat tudtunk lőni, ami ilyen védelemnek, meg ezeknek a kapusoknak nem egyszerű. Úgyhogy, tényleg nagyon örülök az eredménynek, de ahogy mondtam a fiúknak, nekünk a tétmeccseink nem ezek, nekünk azokra kell majd készülni, de ezeken keresztül visz az út. Mi rengeteget tanulnunk minden egyes mérkőzésen, hiszen a csapatnak a fele most játszik először OB1-ben, és nekik ez akkora fejlődési lehetőség minden alkalom, amikor erős ellenfelekkel játszhatunk, ami miatt látható lesz a fejlődés.

A B-csoport további eredményei: Vasas− OSC 6-17, Miskolc− Kaposvár 14-9. A Tatabánya− Debrecen mérkőzést október hatodikán rendezik.

A fényképet köszönjük a www.mvlsz.hu oldalnak, illetve Madar Dávidnak.

468 ad