Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Az újabb hazaiért

2018 május 01.

Az újabb hazaiért

A múlt szerdai, Vízilabda Arénában rendezett elődöntő első mérkőzésén breakelt az Eger, hiszen ötméteres- párbajban elvette a Dózsa pályaelőnyét, így 6-3-ra vezet a hét megszerzett pontig tartó párharcban. Holnap a Dózsa azért játszik, hogy szombaton visszahozza az Egert Szolnokra.

Ennél jobban nem is találhatta volna fejünkön a szöget Kis Gábor, amikor azt találta mondani az olimpiai bajnok, hogy “Holnap nekünk kés a torkunkon.” Az elődöntő első meccse is már idegtépő volt, aligha lesz lényegesen más a második.

Az előző Eger- meccs és a holnapi Eger- meccs között van egy hét, felesleges valamin hat napig rágódni. Alapvetően azt gondolom, hogyha mocsárba esik az ember, a legnehezebb az, hogy ne kapálózzon, de muszáj. Tehát én megpróbáltam ugyanazt a vonalat végigvinni a csapattal, hogy magunkra figyeljünk, mindenki tegye a saját dolgát és próbáljunk lépésről lépésre egyre jobban játékba lendülni- mondta a május elsejei csapatmegbeszélés előtt Cseh Sándor vezetőedző.

Hétvégén az Eger és a Szolnok is BL-meccset játszott idegenben. Míg a Dózsa Bukarestben nyert nyolc góllal, az Eger Genovában kapott ki ugyanekkora különbséggel a topfavorit Reccotól. A szolnoki csapatnak a szombati gördülékeny játék adhat lendületet, a hevesieknek pedig az, hogy a szombattal ellentétben Hosnyánszky és  Decker Ádám biztosan ott lesz a vízben. Amelyen azért küzd a Dózsa, hogy még egyszer hazai pályán fogadhassa az Egert.

Én nagyon szeretem az ilyen mérkőzéseket, szeretem a bajnokság ezen szakaszát, mert itt jönnek ki a jó sportteljesítmények, meg azok a kis apró dolgok, amiket megteszel a csapatért, esetleg győzelmet tudnak hozni. Engem nem zavar, hogy így alakult ez a dolog, de megmondom őszintén, hogy én is feszült vagyok és nagyon várom a holnapi mérkőzést, mert nincs több esélyünk hibázni-jelentette ki az összes magyar uszoda legnagyobb Kicsije. Ebben a szezonban a Dózsa még nem tudott nyerni Egerben, az Eger viszont már kétszer is győzött Szolnokon.

Ez egy nagyon kemény mérkőzés lesz, nagyon sok múlik rajta, tehát lehet ettől a mérkőzéstől nagyon tartani, sőt, akár félni is, de amit én szeretnék a játékosokkal megbeszélni és hogy ez így is történjen, hogy amikor bemegyünk a vízbe és úszunk két hosszot oda- vissza, akkor ez a meccs már ugyanolyan meccs lesz, mint a többi vízilabda- mérkőzés. És ugyanazokkal az értékekkel lehet megnyerni, illetve elveszíteni- tette hozzá a szakvezető, bár az utóbbi variációt minél előbb zárjuk is ki, hiszen egy esetleges egri győzelem azt jelentené, hogy öt év után nem jutna bajnoki döntőbe a Szolnoki Dózsa. A ZF Eger-  Szolnoki Dózsa bajnoki elődöntőt az Olaj TV szerdán 19 órától élőben közvetíti.

468 ad