Szerda este megkezdődik a vízilabda-bajnokság. A bajnoki címvédő Szolnoki Dózsa az újonc Szombathely otthonában indítja a sorozatot. Bár ez már tétmérkőzés, a Dózsánál e meccset is még a felkészülés részének tekintik.

BÁTORI BENCE, SZOLNOKI DÓZSA: Komoly munkával készülünk még ezekre a meccsekre itt a bajnokság elején. Ugye most is pont egy konditermi edzésről jöttem ki és innen is megyünk le a vízbe és egy viszonylag keményebb munka lesz. Összesen három Magyar Kupa-meccsünk volt, de hát ahogy így most lehet érezni a vízben, ott tartunk, ahol most kell tartanunk. Most már azért egy picivel többet gyakorlunk, mint a legelején, tehát szépen lassan rakosgatjuk össze az elemeket. Itt a motiváció egy másodpercig nem kérdés soha, akárhova utazunk, akármilyen csapattal játszunk, nem lehet kérdéses, ez holnap se lesz az.

CSEH SÁNDOR, VEZETŐEDZŐ, SZOLNOKI DÓZSA: Fontos ez a következő három hét, ezeken a meccseken lehet egy alapjátékot gyakorolni. Ez az egyik. A másik az, hogy mi ugye olyan csapat vagyunk, aki szeretne minden meccset megnyerni és nyilván nem fogunk- valószínű- az évben, de a kiscsapatok ellen már évek óta nem hullajtottunk pontokat, ez nagyon fontos lehet a végén.

Illetve Szombathelyen amennyire én tudom, ez lesz az első OB I-es mérkőzés, úgyhogy ezért mindig keresek valami érdekes dolgot, ami picit még pluszban motiváció lehet, szerintem ez például az. Fizikálisan nyilván már nem vagyunk olyan rossz állapotban, mint csapat mindig azt kell nézni, hogy mik a célok. Ugye nagy céljaink vannak, ehhez képest sehol nincsen még a csapat, hiszen az, hogy hol tartunk, azt majd egy komolyabb összecsapáson lehet lemérni, addig felesleges is ezzel foglalkozni.