A német rekordbajnok ellen folytatódik a Szolnoki Dózsa BL-sorozata. A Spandau 04 most ugyan nem tartozik a pólóelit krémjéhez, de 1985-ben dózsás szezont futott: vitt mindent, mint a piros hetes. Ám a múlt és a jelen között majdnem akkora a különbség, mint a jelenlegi Spandau és a jelenlegi Szolnok között.

„35 bajnoki cím, 85 hazai és európai trófea, Európa legeredményesebb labdajáték-csapata.”-így hirdeti vízilabda klubját a Spandau 04. És nem is feltétlenül alaptalanul, hiszen a német bajnokságban jobbára aranyérmet szerez folyamatosan. Sőt, 1985-ben véghezvitte azt, amit a Szolnoki Dózsa most: megnyerte a hazai bajnokságot és a kupát, győzött a Bajnokok Ligája elődjében, a BEK-ben, behúzta a hazai és az európai Szuperkupát is. Ezzel együtt mindez a múlt, a német klubvízilabda nem most éli legeredményesebb napjait. Még akkor sem, ha tagadhatatlan az előrelépés.

Az olaszt és a spanyolt leszámítva minden valamirevaló pólóországból igazolt légióst a berlini klub. Kapusa az a Baksa László, aki törzsgárda-tagnak számít már Spandauban, előtte azonban Szegeden védett. Péterfy Mihály is tagja a keretnek, a legkacifántosabb élelúttal azonban Mateo Cuk büszkélkedhet: Zágrábban született akkor még jugoszláv állampolgárként, ám horvátként lett macedón válogatott, majd megkapta a német állampolgárságot és tagjai is a válogatottnak. Denis Strezelkij személyében orosz légiósa is van, Stefan Pjesivac montenegrói, Nikola Dedovic 2011-ben a Partizannal nyert Bajnokok Ligáját, a román Tiberiu Negrean pedig több szezont is lehúzott Szolnokon. Mellettük természetesen a német válogatott magja tempózik a szerb vezetőedző, Petar Kovacevic útmutatásai alapján.

A berliniek 11-5-re kaptak ki az első BL-meccsen a Jadran Herceg Novi otthonában, majd 11-8-ra verték otthon a Sabadellt. A német bajnokságban viszont eddigi hat meccsét megnyerte. A berlini vizes komplexum uszodája családias létesítmény: a kiemelt vendégek a medence partján felállított asztaloknál ülve, borozgatva- pogácsázva nézik a meccseket. A Spandau 04- Szolnoki Dózsa LEN Bajnokok Ligája-mérkőzés szerdán 18.30-kor kezdődik.