Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Csúcspóló a fa alá

2018 december 21.

Csúcspóló a fa alá

Idén is megrendezi a Magyar Szuperkupa Döntőt a vízilabda-szövetség: Karácsony előtti pólóünnep várható a Császár-Komjádi Uszodában. A Ferencváros és a Szolnoki Dózsa mérkőzését az M4 Sport közvetíti élőben.

Bajnokok Ligája játéknap után, de már- már ünnepi készülődés közepette száll vízbe az ebben a naptári évben eddig mindent megnyerő Ferencváros (Euro Cup, magyar bajnokság, Magyar Kupa, Európai Szuperkupa) és a tavalyi esztendő Magyar Kupa-győztese, a Szolnoki Dózsa.

Tavaly novemberben e két csapat játszott az Európai Szuperkupáért. Akkor a szolnoki csapat BL-győztesként, a Fradi Euro Cup-elsőként. Akkor 6-6-os rendes játékidő után a Dózsa ötméteresekkel nyert. A két hazai sorozat győztesének csúcstalálkozóján még nem találkozott a két csapat, most Karácsony előtt lesz alkalom a pólóünnepre.

ZALÁNKI GERGŐ, SZOLNOKI DÓZSA: Gálapólónak nem mondanám. Azért biztosan mindenki nyerni akar. Inkább presztízskérdés lesz, meg hogy mégiscsak hogy állunk egy komoly Fradi ellen. Akik ugye elverték az Olympiakoszt egy pár hete.

Az Olympiakosz jó összehasonlítási alap lehet, hiszen az FTC ötméteresekkel győzte le a BL-címvédőt az Európai Szuperkupa döntőjében, míg a Szolnoki Dózsa éppen szerdán játszott döntetlent a görögökkel. Ráadásul úgy, hogy a hellének ugyancsak hálálkodhattak az égieknek az X-ért. Fradi- Dózsa párosítás legutóbb a magyar bajnokság döntőjében volt, akkor a Ferencváros 3-2-re nyert és lett aranyérmes. A most futó szezon eredményei alapján úgy látszik, hogy az FTC előrébb tart, bár az ilyesmi nem sokat szokott számítani egy szuperkupa-döntő esetében.

Honlaptársunknak, a vlv.hu oldalnak még a szerdai, Eger elleni BL-mérkőzés után nyilatkozott a Ferencváros szakvezetője a szombati esélyekről.

VARGA ZSOLT, VEZETŐEDZŐ, FTC: A Szolnok láthatóan kezdi megtalálni a saját játékát, hiszen azért nagyon jó mérkőzést játszottak az Olympiakosszal, 9:9 lett. Sőt az utolsó pillanatig ők vezettek. Én azt gondolom, hogy egy nagyon jó csapat a Szolnok még mindig, akkor is esetleg, ha eddig nem játszottak olyan jól, azért erre lehetett számítani és várni, hogy előbb-utóbb megtalálják a játékot és jót fognak játszani. Mi jövünk lendületből, összességében azt gondolom, hogy egy ki-ki mérkőzés lesz. A Szolnokkal is nagyon sok mérkőzést játszottunk, főleg a tavalyi év végén. Ismeri egymást azért a két csapat. Meglátjuk, ebben a pillanatban mi az, ami még van, mi az, amit hoz ez a mérkőzés az év végén. Mind a két csapat sokat játszott, meglátjuk, hogy ez most ebben a pillanatban merre fog eldőlni.

 A szombati pólóünnep este fél hétkor kezdődik: az UVSE és a Dunaújváros női csapatai játszanak ugyancsak a Magyar Szuperkupáért, fél kilenctől pedig feldübörög a víz és kezdődik a naptári év utolsó Ferencváros- Szolnoki Dózsa mérkőzése. Az M4 Sport a női és a férfi meccset is élőben közvetíti.

468 ad