Régen rendezett már Szuperkupa-döntőt a LEN. Az európai úszószövetség úgy döntött, hogy idén megrendezi a Bajnokok Ligája- és az Európa Kupa- győztesének mérkőzését.

Esetünkben most két magyar csapat játszhat a ritka serlegért, hiszen a BL-t a Szolnoki Dózsa-, az Európa Kupát pedig a Ferencváros nyerte meg.  Ráadásul a helyszín is hazai lesz: a nemrégiben felújított Komjádi Uszoda.

KARDOS GERGELY, SZOLNOKI DÓZSA: Egy Fradi-meccsre készülünk, de annyiban pikáns ez a Fradi-meccs, hogy ugye egy meccsen már lehet nyerni egy trófeát, úgyhogy mindenképpen ez az első  olyan meccsünk, amivel elkezdődik egy olyan sorozat, ami majd tart májusig, tehát jönnek a komoly meccsek, a BL-ben is egyre komolyabb meccsek jönnek, jön majd a Bukarest, Recco és így tovább, úgyhogy szép sorozatnak nézünk elébe.

A döntő jellemzője, hogy mindig valamilyen sorozat lezárása. Legyen az akár magyar bajnokság, magyar kupa, vagy a Bajnokok Ligája. A Szuperkupa esetében viszont ilyesmiről nem beszélhetünk.

CSEH SÁNDOR, VEZETŐEDZŐ, SZOLNOKI DÓZSA: Ezt nem előzte meg rangadó, nem előzte meg egy út, ennyiből másabb, nyilván ilyen szempontból a sötétben tapogatózunk egy picikét. Nagyon kemény mérkőzés lesz nagyon jól ellenfél ellen, a döntőknek mindig megvan a sajátosságuk, nyilván kell egy csapatnak egy kondíció, amit már nem az utolsó  napokban kell megszerezni. Kell egy taktika, ami azért azt gondolom, hogy a magyar élcsapatoknál és eleve a magyar csapatok mindig készülnek és ezen belül pedig teljesen más a lélektana egy döntőnek és más a jelentősége egy- egy egyéni teljesítménynek is.

A Ferencváros a tavalyi szezonhoz hasonlóan idén is részben a Szolnoki Dózsából erősítette meg keretét, hiszen Madaras Norbert, Varga Dániel és Stefan Mitrovics után egy évvel Varga Dénes és Vámos Márton is ferencvárosira váltotta szolnoki sapkáját.

KARDOS GERGELY: Mind a két csapat most még átalakulóban van, én úgy gondolom és az fog dönteni- lehetséges- ezen a meccsen, hogy ki mennyire tudott már beleszokni így, ki mennyire tudott még inkább csapat lenni ez alatt a rövid idő alatt, de hát nyilván a taktikának és az egyéni teljesítményeknek is nagy szerepe lesz.

A szombat este negyed hétkor kezdődő Európai Szuperkupa Döntőt az M4 Sport élőben közvetíti.