Fő támogatóink:                 

Elkaptuk a Jugot

2019 április 14.

Elkaptuk a Jugot

Elvette a B-csoportot vezető Jug Dubrovnik veretlenségét a Szolnoki Dózsa. De ami ennél is fontosabb, sőt, a mai győzelemből ered, hogy a sikerrel a csapat jelentősen javított Hannoverbe kerülési esélyeink. Idén a német város rendezi a Bajnokok Ligája Nyolcas Döntőjét.

Szolnoki Dózsa–Jug Dubrovnik (horvát) 10-7 (2-2, 4-2, 3-2, 1-1)
Gólszerzők
: Alekszics 3, Zalánki 3, Bátori 2, V. Rasovics, Lazics, ill. Papanastasiou 3, Fatovic 2, Jokovic, Zuvela

Pedig már a kezdet előtt sem állt túl jól a szénánk, hiszen Andrija Prlainovics és Kis Gábor is kénytelen volt kihagyni a meccset, vagyis Zsivko Gocics paklijából már az első ráúszás előtt kiesett két ász. De hogy milyen soklapos maradt így is a kártyacsomag, arra éppen a Jug elleni meccs volt a bizonyíték. Alig egy hete válogatott- fronton már volt egy horvát− magyar meccs, ráadásul Zágrábban. Azt ugye mi nyertük. Mivel mindkét csapat több játékost is ad nemzeti csapatokba, így dőreség lett volna frissességet várni az ugyancsak kizsigerelt pólósoktól. De a nedveslabdát hajigáló fiúk (legyenek horvátok, magyarok, görögök, spanyolok, olaszok…) igazán kemény gyerekek, így komoly csihi-puhi volt remélhető a Vízilabda Arénában.

A 11 meccs alatt 29 pontot összeszorgoskodó horvátok már Hannoverben érezhetik magukat, nekünk ugyanezért még kellett− és kell is még− tenni egyet, s mást. Például a Kicsi-Prle tandem távollétében is le kellett győzni a Jugot. Mint fentebb látható, ez összejött. Pedig volt vesztenivaló ugyancsak sok.

Az első gólt Zalánki Gergő lőtte, de a vezetésünk nem lett állandó állapot, fordítottak a vendégek, Bátori Bence löketével lett X az első negyed. A másodikban egyből hátrányba kerültünk, a dallamos nevű, és a vízilabdázással módfelett bensőséges viszonyt ápoló Papanastasiou megint előnyhöz juttatta a Jugot, erre azonban rátriplázott a Dózsa: a Zalánki- Alekszics- Bátori vonulat lövései ellen Toni Popadics tehetetlennek érezhette magát. Okkal.

Milan Alekszics bekent egy büntetőt, ezzel alakult ki az addigi legnagyobb különbség, négy gól! Hátrányban is stabilan álltunk a lábunkon, Nagy Viktor komolyakat védett, így akár még igazságtalanságként is értékelhettük volna, hogy Zuvela lövése éppen egy blokkon megpattanva vánszorgott a kapuba. De 9− 7-nél Zalánki Gergő gondolta úgy, hogy nem lenne ildomos esélyt adni a Jugnak, bombázott egy rá jellemzőt, így alakult ki a végeredmény.

A hannoveri tagsági igazolvány kiváltása érdekében egy komoly lépést már tett a csapat, még kettő azonban szükségeltetik: A Jug továbbjutása már fix és a címvédő Olympiakos is alighanem utazik Németországba. A még egyetlen kiadó hely megszerzéséhez annyi kell, hogy a következő fordulóban a Vízilabda Arénában győzzük le a Veronát (a leánykori nevén BPM Sport Management nevet viselő csapat ma az elvárásoknak megfelelően 12−7-re legyőzte a Hannovert, így megtartotta ötpontos előnyét a Dózsával szemben) Az utolsó fordulóban a szolnoki csapat Splitben vizitál, ám önmagában a győzelem még nem elég. Viszont joggal bízhatunk abban, hogy görög barátaink a legendás Papastrateio Uszodában nyernek az olaszok ellen.

468 ad