Rendhagyó körülmények között szerezte meg hatodik Magyar Kupa-győzelmét vasárnap a szolnoki vízilabda-csapat. Alig egy héttel az újabb trófea megünneplése után a sportág Real Madridja lesz a Dózsa ellenfele.

A Ferencváros elleni világszínvonalú küzdelmet és izgalmakat hozó elődöntő után tükörsimán győzte le az OSC-t a Dózsa. Úgy, hogy a Fradi ellen kiállított Cseh Sándor helyett Kovács István szakmai igazgató és Zsivko Gocics csapatkapitány meccselt, miközben a vezetőedző az öltözőben töltötte az első két negyedet, majd felült a lelátóra. Vasárnap este egy vízipólósokhoz képest szolid ünnepséget csapott a csapat, csak ezt követően kezdődhetett meg a rávezetés a hétvégi, igen fontos feladatra.

A Szolnoki Dózsa és a Pro Recco az előző, BL-győzelmet hozó évadban nem játszott egymással, az előző idényben viszont háromszor is. Genovában 14-11-re az olaszok nyertek, Szolnokon viszont 12-11-re a Dózsa. Majd a budapesti Final Six bronzmérkőzésén 11-7 arányban megint a szolnoki csapat volt jobb. A Pro Recco a vízilabdázás Real Madridja: elképesztő költségvetés, az ezzel vetekedő sportdiplomáciai hátszél és természetesen világsztárok egész sora alkotja a klubot. Amely eddig mindhárom BL-meccsét megnyerte.

A Recco kapujában a rutin az úr. A visszavonulását egyszer már bejelentő, majd önmagát meggondoló  Stefano Tempesti igencsak komoly név a szakmában, poszttársa a horvát születésű, de már régóta olasz állampolgár, egyáltalán nem mellesleg negyven esztendős Goran Volarevics. A Kis Gábor- Mezei Tamás centerpáros életét alighanem Aleksandar Ivovics próbálja majd leginkább megkeseríteni. Róla elég annyit tudni, hogy a világ legjobb bekkjének tartják. A tűzerőt olyan spílerek biztosítják, mint például az olimpiai bajnok Dusan Mandics, akit a 2015-ös világbajnokság legjobb játékosának választottak. A csapat másik balkezese pedig Filip Filipovics, akit a FINA az év játékosának választott. A horvát Sandro Sukno a budapesti világbajnokságon győztes horvát válogatott csapatkapitánya, de az argentin-olasz kettős állampolgárságú Echenique sem az a típusú játékos, aki kétségbe esik, ha nyolc méterről kell lőni. Centerposzton a francia Bodegast és az olasz válogatott Matteo Aicardit tudja vízbe mártani Vladimir Vujasinovics vezetőedző. Vagyis a pólóvilág galaktikusairól beszélünk.

A Szolnoki Dózsa- Pro Recco Bajnokok Ligája-mérkőzést a Sport1 TV szombaton 18.30-tól élőben közvetíti. Az Olaj TV honlapján pedig vasárnap 18 órától tekinthetik meg.