Egyedüli magyar csapatként a Szolnoki Dózsa tudott nyerni a Bajnokok Ligája ötödik fordulójában. Ám tegyük gyorsan hozzá, hogy a címvédőnek jóval könnyebb ellenfél jutott, mint az Egernek és az OSC-nek. Az Alphenben aratott tizenegy gólos sikerrel a Dózsa a csoport második helyén áll.

Négy eggyel kezdte az év utolsó Bajnokok Ligája-meccsét a Dózsa, ám a második negyedben mintha megtorpant volna. A holland rekordbajnok délszláv légiójának köszönhetően 5-3-ig felkapaszkodott, ám ekkor igen határozottan emelte a magasba a STOP-táblát a szolnoki csapat. Kardos Gergely előtt összezártak a védelmi vonalak, elől viszont gördülékeny maradt a játék, így folyamatosan nyílt az olló. A végére tizenegy gólnyi lett a különbség, a differencia pedig pontosan mutatja a holland és a magyar férfi póló közti különbséget.

Alphen – Szolnok 6:17 (1:4, 4:5, 1:5, 0:3)

Gólszerzők: Ingyics, M. Filipovics 2-2, Corics, van Mil, ill. Younger 4, Alekszics, Prlainovics 3-3, Jansik D. 2, Hangay Z., Milos Csuk, Kis G., Fülöp B., Bátori

Ponttalanul értek véget a berlini „magyar napok”. A Dózsa után az Eger is kikapott a német fővárosban. 10-9-es vereségével a hevesiek az ötödik helyre estek vissza a csoportban, amelynek élén három 12 pontos csapat áll. A Recco, a Dózsa és némi meglepetésre a Spandau.

A másik csoportban szereplő OSC számára sem termett babér, a Nyéki Imre Uszodában 10-6-os vereséget szenvedett az Olympiakosztól.