Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Három góllal verte a Dózsa a Fradit

2017 november 19.

Három góllal verte a Dózsa a Fradit

Sok egyéb mellett a két héttel ezelőtti Szuperkupa döntő arra is jó volt, hogy alaposan kielemezhette egymást a Ferencváros és a Szolnoki Dózsa is. Az első három-négy perc minden koreográfiát betartva zajlott, ezért nem is született gól. No de utána…

Gárdonyi Andrásról szóltak az első percek. A korábban Szolnokon is játszó kapus kezdett a Fradinál, nem pedig Vogel. Ziccereket, büntetőt védett, az első gólt Jansik Szilárd szerezte, aki a támadóidő utolsó másodperceiben pattintott Nagy Viktor feje fölé. Aaron Younger azonban gyakorlatilag azonnal egyenlített emberelőnyből. Az első nyolc percben nem is esett több gól. Vámos Márton szabadalmi jogot jelenthetne be szabaddobásaira, most is a rá jellemző erővel és pontossággal csipkézte ki Nagy Viktor mögött a hálót, de erre megint Younger válaszolt. Milan Alekszics ugyancsak a rá jellemző bombasztikus lövést eresztett meg, először vezetett a Szolnok. Kettős emberelőnybe is kerültünk néhány másodpercre, de nem lőttünk belőle gólt. Megtette viszont Andrija Prlainovics. ráadásul akcióból, azaz már kettővel vezettünk.

Jaksicsot nem vettük eléggé komolyan a harmadik negyed első támadásában, az FTC szerb légiósa pedig egy próbalóba után kilőtte a sarkot. Prlainovics újabb góljában viszont semmi meglepetésszerű nem lehetett, a rövidbe ragasztott egy szabaddobást. A kétgólos különbséget nem tudtuk megfejelni, pedig emberelőnybe kerültünk, Cseh Sándor időt is kért, de ezúttal jól zárt a fehérsapkás védelem. Bosszúból Vámos lövése pattant meg Alekszics blokkján számunkra a lehető legrosszabb irányba. Kis Gábor dolgozott meg a büntetőért, de Gárdonyi megbabonázta Alekszicset. Mindent megtettünk azért, hogy a Ferencváros előtt leomoljon a lélektani gát, Jansik Szilárd ki is egyenlített. Prlainovics azonban újabb akciógóllal változtatott mentális helyzetünkön és az eredményen is, egygólos fórral kezdhettük a negyedik negyedet. Vámos- talán öt méteren belülről- végzett el egy szabaddobást, és ahogy szokta, be is varrta. A játékvezetői (nem)ítélet ellen Kósz Zoltán protestált a szokottnál hevesebben, ezért a szolnoki edző piros lapot kapott. Eredménytelenül támadtunk, a Fradi hosszú idő után újra a vezetésért úszott, de Nagy V. védett. Aaron Younger átlövése viszont újfent Dózsa-előnyt jelentett, válaszul Madaras állt bele egy jófajta löketbe, de Nagy ezúttal is hárított. Mitrovics lefordulást lezáró lövésével szemben azonban nem tudott mit tenni. 7-7. Gocics viszont többek között az, aki az egyetemes vízilabdázásban, hogy rázós helyzetekben is vállalkozzon, meg is tette, rosszkéz oldalról be is lőtte. Majd Younger vert rá két tempót középen a Fradi-védelemre, jó volt a kézbesítés is, ennyi előny pedig bőven elég az ausztrálnak, hogy gólt lőjön a lopakodó üzemmód végeztével. Három perccel a vége előtt a mínusz egyért támadott az FTC, de Nagy ezt is kifogta, az ellentámadásból pedig Bátori Bence gyakorlatilag lezárta a meccset.7-10. Madaras Norbert előnyből szerezte első gólját, de ez a lényegi kérdéseken már nem változtatott. Biztos, ami biztos, Jansik Dávidot még kiállították a játékvezetők, az ítélet után Varga Zsolt időt kért. Ezt viszont már nem tehette volna meg, így visszakerült hozzánk a labda. Amit Kis Gábor- egy vélelmezhető kontrafault után- be is lőtt. Három góllal nyert a Népligetben a Szolnoki Dózsa.

FTC-Szolnok 8:11 (1:1, 1:3, 3:2, 3:5)

Gólszerzők: Vámos 3, Jansik Sz. 2, S. Mitrovics, Jaksics, Madaras, ill. Younger 4, Prlainovics 3, Alekszics, Gocics, Bátori, Kis G.

468 ad