Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Így, vagy úgy, de vége lesz

2018 május 25.

Így, vagy úgy, de vége lesz

Szombaton fél hét körül kiderül, melyik csapat nyeri a pólóbajnokságot. A Ferencváros tizennyolc év után huszonkettedszer lenne bajnok, a címvédő Szolnoki Dózsa pedig tizedszer. Az eddig lejátszott négy meccs alapján bármi megtörténhet. És annak az ellenkezője is.

Nem lehet már húzni tovább. Szombat délután a Komjádi Uszodában ötödször is egymásnak feszül a döntőben a Ferencváros és a Szolnoki Dózsa.

Nem hiszem, hogy jól járnánk, ha itt most azt gondolnánk, hogy ez a mérkőzés teljesen más lesz, mint az eddigiek. Pontosan az a lényeg, hogy amennyire tudjuk, próbáljuk meg fejben leegyszerűsíteni a dolgokat. Meg fogjuk beszélni a taktikát és mindenki megcsinálja a saját dolgát ugyanúgy, ahogy eddig.- vélekedett Cseh Sándor vezetőedző. A címvédő két meccslabdát is hárított, hiszen a Ferencváros simán megnyerte az első két mérkőzést.

Jól hangzik, hogy most mi lendületben vagyunk és a Fradit meg tudtuk állítani két meccs erejéig. De az az igazság, hogy úgy kaptunk ki az első két meccsen, hogy a harmadik negyed közepén mondhatni már közünk sem volt a meccshez. Úgyhogy elképesztően jó csapattal játszunk! Nagyon hosszú paddal, kipihenten- idézőjelben, ők is fáradtak már, mert azért lejátszottunk már négy meccset. De nálunk biztos, hogy jobb fizikális állapotban vannak. Úgyhogy sok szépet lehetne mondani, meg mondanék is, hogy mi szól a javunkra. Egyelőre azért én azt gondolom, hogy ők az esélyesek: otthon játszanak, a csapatuk is valamivel hosszabb, mint a miénk és a felkészülésük megengedte nekik, hogy egy ilyen helyzetre is felkészüljenek.– kontrázott rá a szakvezetőre Kis Gábor. A szerdai, 8-7-re megnyert hazai mérkőzés után Cseh Sándor azt mondta, két napjuk van arra, hogy megtalálják, a bajnoki címen kívül miért lehet még küzdeni szombaton. Ez a „valami” péntek délelőtt még nem volt meg.

Nekem mondjuk számtalan ötletem lenne, csak már  nem hiszem, hogy a játékosokat ilyen dolgokkal kéne összezavarni. Lehet, hogy egy-  egy új dolgot fog húzni a két csapat, vagy egy nagyon picikét mást fog csinálni. Azért mégis, ahogy telnek el a meccsek, a tapasztalatokat le kell szűrni egy- egy szituációból, vagy egy-  egy olyan folyamatból, ami a mérkőzésen nekünk rosszul szokott kijönni, abban nyilván kicsit változtatnunk kell. De ez hozzátartozik: itt mindig, akár a döntő előtt is, utolsó egy- két napban lehet fejlődni.– mondta Cseh Sándor. Egyéni motivációk tekintetében aligha kell bárkit is felpörgetni. Kétségtelen ugyanakkor, hogy utolsó erőtartalékaikat élik fel a játékosok, de ezen a nézők, szurkolók csak nyerhetnek.

Én már sok döntőt játszottam, sokat meg is nyertem, de talán ez lenne a legnagyobb dolog, hogy ha egy Fradit megvernénk úgy, hogy ők az esélyesek és 0-2-ről tudunk fordítani. Én azt mondom, hogy ez páratlan lenne.– a szolnoki vízilabdázás legnagyobb Kicsije hamar megtalálta a maga motivációját.

Az aranycsata utolsó mérkőzését szombaton 17 órától a M4 élőben közvetíti.

468 ad