Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Indul a BL-csoportkör

2018 október 15.

Indul a BL-csoportkör

Egy nagy visszatérővel kezdi a Bajnokok Ligája csoportkörét a Szolnoki Dózsa. A Jadran Split a kilencvenes évek elején kétszer is megnyerte a BL elődjét, a Bajnokcsapatok Európa Kupáját.

Viszont az elitkörben 24 évvel ezelőtt szerepelt legutóbb.

ZSIVKO GOCICS, VEZETŐEDZŐ, SZOLNOKI DÓZSA: Nagyon jók a bekkjeik, centerben nem annyira jók. Leginkább egy nagyon jól védekező csapatról van szó. Azért van pár rutinos játékos a Jadran-keretben. Setka Európa- és világbajnok, BL-győztes. Aljosa Kunacot mindenki ismeri, hiszen éveken keresztül Szegeden játszott, Kovacsics, de egy fiatalabb ausztrál bekkjük is van. Egy pár horvát utánpótlás válogatott, úgyhogy szerintem egy nagyon jó csapatról van szó.

A splitiek a selejtezősorozatból kerültek a főtáblára, a Jadran Herceg Novit otthon két góllal verték, a visszavágón pedig döntetlent játszottak. A Dózsa két hete az UVSE ellen játszotta első tétmeccsét.

TELEKI ANDRÁS, SZOLNOKI DÓZSA: Jó állapotban vagyunk. Előző héten voltunk Zágrábban, jó meccseket játszottunk, a védekezésünk szerintem már kezd összeállni, egyre jobbak vagyunk. Még nagyon az elején tartunk, de minden edzésen egyre jobbak. Szombaton edzőmeccsünk volt az Egerrel, ott is már a vége felé egyre jobb volt a védekezésünk.

A saját nevelésű centernek a szerdai lesz élete első BL-mérkőzése. Angyal Dániel ugyan játszott már a Bajnokok Ligájában, de szolnoki pólósként neki is ez lesz az első. Viszont még a csapat számára is talány, hogy új szakmai stábbal, új játékosokkal mire is lehet képes.

ANGYAL DÁNIEL, SZOLNOKI DÓZSA: Nehéz ezt most előre megmondani. Érnie kell a csapatnak még mindenképpen, azt gondolom. De azért nyernünk kell.

A Szolnoki Dózsa− Jadran Split vízilabda Bajnokok Ligája- mérkőzést szerdán a Sport1 TV 19 órától élőben közvetíti.

468 ad