A bajnoki címvédő Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP 10–9-re legyőzte az OSC-t az ob I elődöntőjének harmadik meccsén, ezzel megnyerte az egyik fél hetedik pontjáig tartó küzdelmet, s bejutott a fináléba, ahol az Egerrel csap össze a bajnoki címért.

Közel telt ház előtt az OSC kezdte jobban a ki-ki meccset, s az első negyedet 3–2-re megnyerte. Sőt a következő negyed elején Salamon immár harmadik találatával 4-2-es vendégelőnyt mutatott az eredményjelző. A felek a folytatásban is rendkívül izgalmas küzdelmet produkáltak, a hazaiak kapkodtak, míg a fővárosiak magabiztosan játszottak, és a negyed utolsó percégig tartották két gólos előnyüket. Közben kapust cserélt a Dózsa, Nagy Viktort a fiatal Kardos Gergő váltotta. A negyed vége előtt Aaron Younger szépített az álláson. A fordulást követően a Bátori újra kettőre növelte az újbudaiak előnyét, ismét Vámos csökkentette a hátrányt, 6-7. A negyed utolsó percében a Dózsa  támadhatott, de a bírók kontrát ítéltek, az ajándéklabdával Kovács Gábor indították, aki ordító helyzetben a bal kapufára lőtte a labdát. A záró felvonásban a Dózsa minden lehető energiáját mozgósítva előbb egyenlített, majd Kis Gábor öt méterest harcolt ki, amit Varga Dumi értékesített, először vezetett a meccsen a Dózsa. A folytatásban felrobbant az uszoda, történt, hogy kivédekezett egy emberfórt a Dózsa, majd Vámos Márton immár negyedik csapata 10. gólját lőtte, 10-8 Nem adták föl a vendégek, Zalánki egy gólra hozta föl csapatát. A végjátékban kapott még egy embert fórt  az OSC, a Salamon lövését azonban Kardos Gerő földöntúli bravúrral hárította a jobb alsó saroknál. A közönség végén percekig ünnepelte a csapatot, amely ismét bejutott a döntőbe, ahol akárcsak tavaly, most is az Eger lesz az ellenfele.

Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP–A-HÍD OSC-Újbuda 10–9 (2-3, 3-3, 1-1, 4-2)
Vízilabda Aréna, 1000 
néző. V: Székely B., Benczur
SZOLNOK: Nagy V. – Prlainovics 1, Varga Dénes 1, Jansik Dávid, KIS G., VÁMOS 4, GOCICS 1. Csere: KARDOS G. (kapus), Crousillat, Hangay Z., Mezei T., M. Alekszics 1, Younger 2, Fülöp B. VezetőedzőCseh Sándor. Edző: Kósz Zoltán
OSC: BISTRITSÁNYI – SALAMON 3, BÁTORI 2, Drasko Brguljan 1, Seman, Gór-Nagy 1, Zalánki 1. Csere: Német T., Kovács G. 1, Hegedűs G., Juhász Zs., Bundschuch, Nikics. VezetőedzőTóth László

Emberelőnyből: 18/5, ill. 15/3
Kettős emberelőnyből: 2/1, ill. 1/–
Ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Jansik D. (18. p.), Younger (27. p.), Bundschuch (28. p.), Gór-Nagy (29. p.), Alekszics (31. p.), Kovács G. (31. p.)
Cseh Sándor: – Ha valaki azt mondja, hogy az OSC megérdemelte volna a döntőbe jutást, igaza van, de ha valaki más viszont azt mondja, hogy a Szolnok is megérdemelte a döntőbe jutást, annak is igaza van. Keményen küzdött ellenfelünk, és végig nagyon jól játszott a mérkőzésen, de a mi csapatunk is végig nagy akarattal játszott, a sok kiállítással tarkított összecsapáson, úgy érzem, hogy ez inkább a vendégeknek tett jót. Most már készülhetünk a döntőre, és ne feledjük a szerdai BL-mérkőzésre, mikor az OSC-vel mérjük össze majd ismét az erőnket.
Tóth László: – Nehéz egy ilyen mérkőzés után mit mondanom, de büszke vagyok mind a tizennégy játékosunkra. A mérkőzés elején jobban jöttünk ki a sok kiállításból, a végén pedig a szolnoki csapatnak jöttek jobban a kiállítások. Tulajdonképpen apróságok és egy Kardos Gergely védés döntött a végjátékban.

– Nagyot játszott mindkét csapat – mondta a mérkőzés hőse, Kardos Gergó – Az elején gyengébben védekeztünk. A folytatásban azonban feljavultunk. Örülök, hogy tudtam segíteni acsapatnak. Győzelmünkkel bejutottunk döntőbe, aminek nagyon örülök.