Pénteken és szombaton is a Kaposvárral játszik magyar bajnoki mérkőzést a Szolnoki Dózsa. A somogyiak eddig csak két mérkőzést játszottak, máris edzőt váltottak.

A háromszoros olimpiai bajnok Szécsi Zoltánnal a BVSC elleni 10-6-os és a Vasastól elszenvedett 10-3-as vereség után közös megegyezéssel szerződést bontott a klubvezetés. Pénteken 18 órakor már Berta József irányítja a kaposvári csapatot a Vízilabda Arénában.

CSEH SÁNDOR, VEZETŐEDZŐ, SZOLNOKI DÓZSA: Minden meccsnek ugyanúgy megyünk neki. Jó lenne, ha fegyelmezetten és keményen játszanánk. Nyilván elsőszámú cél az, hogy mindenképpen győzzünk. Két nehézsége van ennek a péntek- szombatnak, mert én egybe veszem a kettőt. Az egyik ugye az, hogy egy edzőváltás után mindig iparkodik az a csapat, ahol edzőt váltottak. A másik pedig ez, hogy pénteken és szombaton is játszunk. Nyilván ez általában a gyengébb csapatot szokta felhúzni, mikor egymás után többször játszik egy jóval, illetve nekünk külön kell venni ezt a két találkozót, ez azért egy kicsi veszélyt rejt magába. De hát remélem, hogy megoldjuk. Nyilván a cél, hogy mind a két mérkőzésen győzzünk. Nem voltak még rangadóink itthon, előbb- utóbb lesznek, biztos, hogy ki fognak látogatni a nézők, azért örülnék, ha már egyre többen kijönnének és egy picit éreznénk a biztatást majd.

A szerda esti visszavágón kiderült, hogy a montenegrói Jadran Herceg Novi és a Sabadell jutott a Bajnokok Ligája B-csoportjába. A BL-ben is címvédő szolnoki csapat jövő szerdán Spanyolországban kezdi meg a tizennégy mérkőzéses csoportkört.

ZALÁNKI GERGŐ, SZOLNOKI DÓZSA: Ezt próbáljuk majd gyakorlás, edzésképpen felfogni, de ugyanakkor nem szabad lebecsülni a Kaposvárt, úgyhogy természetesen odafigyelünk rájuk. De már a Sabadell elleni BL-mérkőzéssel kapcsolatban beszéltük meg a dolgokat is most délelőtt, úgyhogy egyértelműen arra készülünk, de nem lesz egyszerű ez a két Kaposvár-meccs. Főleg így, hogy egymás után van a kettő.

A pénteki, szolnoki mérkőzés után kevesebb, mint 24 órával Kaposváron játszik a két csapat. Mindkét mérkőzést felvételről közvetíti az Olaj Televízió.