Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Legalább az X-re rászolgáltunk volna

2019 március 17.

Legalább az X-re rászolgáltunk volna

Nagy meccset játszott a címvédő otthonában a Szolnoki Dózsa. De a hivatás iránti alázat, az akarat és a jó játék nem ért még egy pontot sem. Sajnos.

OLYMPIAKOSZ –SZOLNOKI DÓZSA 11–10 (2–2, 2–3, 5–3, 2–2)
OLYMPIAKOSZ: Pavic – GUNASZ 2, Szkumpakisz, Jeniduniasz 2, MURIKISZ 2, Milonakisz 1, Funtulisz. Csere: Nikolaidisz, Derviszisz, BUSLJE 2, Argiropulosz, OBRADOVIC 2. Vezetőedző: Teodorosz Vlahosz
SZOLNOK: Nagy V. – Angyal, PRLAINOVICS 2, Jansik D., Kis G. 1, Bátori 1, V. Rasovics 1. Csere: ZALÁNKI 3, Szatmári, M. Alekszics, D. LAZICS 2, Teleki. Vezetőedző: Zsivko Gocics

Ikonikus helyszíne az európai pólónak a pireuszi uszoda. A Papastrateio nevű létesítmény nem arról híres, hogy gyakori lenne ott a vendégsiker.

Most sem esett meg Funtuliszékkel ez a szégyen, jóllehet a Szolnoki Dózsa legalább a döntetlenre rászolgált. Roppant nagy elánnal, kiválóan védekezve indította a meccset a csapat. Ugyan a görögök szereztek vezetést, de két centerünk jóvoltából fordítottunk, majd a második negyedben a csodák palotájában érezhettük magunkat. Zsinórban bekentünk hármat! De az alapjátékait gyakorlatilag álmából felriasztva is üzembiztosan hozó Pireusz a nagyszünet után megfordította az állást. Az Olympiakosz emberelőnyös játéka megint egy kicsit jobb volt, mint aktuális ellenfeléé− pechünkre most mi voltunk azok. A negyedik negyedben kettővel meglógtak a görögök, Buslje duplázása közé befért ugyan Lazics gólja, de azt érvénytelenítették. A miértre a spanyol játékvezető, Ortega és olasz kollégája, Colombo tudja a választ. Ha tudja.

ZSIVKO GOCICS A VLV.HU-NAK: A második félidőben sajnos megjelentek azok a problémák, amelyek a BL-ben végig jellemeztek minket ebben a szezonban: elkezdtek kipontozódni a játékosok, a vége felé már alig tudtam cserélni. Volt néhány kritikus pillanat, amikor vitatható döntés született, egy szerintem időn túli gólt említhetnék, egy két méter miatt érvénytelenített gólunkat és az a hirtelen megváltozott bírói felfogás sem kedvezett nekünk, hogy a meccs többi időszakával ellentétben egy négy és fél perces időszakban a bírók nem fújtak semmit. Nem tudom azt mondani, hogy a csapatom nem hajtott, hogy nem ment mindenki tiszta erőből. Ezért le a kalappal előttük, még ha gratulálni nem is lehet, hiszen kikaptunk.

A B-csoport további eredményei a tizedik fordulóban: JUG DUBROVNIK− WASPO HANNOVER 18−7, JADRAN SPLIT− SPANDAU 14−8, VERONA− MLADOST ZAGREB 12−9. A csoportot a Jug vezeti 28 ponttal, második a Verona 22-vel, a harmadik pedig az Olympiakosz 18-cal. A negyedik helyen álló, 15 pontos Szolnoki Dózsa 27-én a csoport hetedik helyén álló Spandaut fogadja. A csoport első három helyezettje jut a Final 8-be, amelynek a Hannover a rendező jogán már résztvevője.

Csapatunk további menetrendje a Bajnokok Ligájában: 11. forduló (március 27., szerda): Szolnok-Spandau 04, 12. forduló (április 13., szombat): Szolnok-Jug Dubrovnik, 13. forduló (április 24., szerda): Szolnok-Verona, 14. forduló (május 14., kedd): Jadran Split-Szolnok

468 ad