A préda nem hagyta magát. A Pro Recco mindent, talán még annál is többet elkövetett azért, hogy legyőzze a címvédőt. De a BL-játéknap rangadóját végül a Szolnoki Dózsa nyerte.

A jövőbe látott Cseh Sándor, ez már teljesen biztos. A Szolnoki Dózsa vezetőedzője még csütörtökön mondta azt, hogy az utóbbi két évben BL-döntőbe nem jutó Pro Recco számára préda lett a Szolnoki Dózsa. Az olasz csapat úgy is kezdte a meccset, hogy széttépi a szolnokiakat, mint egyszeri ellenőr a hamis buszjegyet.

SZOLNOKI DÓZSA–PRO RECCO (olasz) 10–9 (1–3, 2–2, 3–2, 4–2)
Szolnok, 1100 néző. V: Putnikovics (szerb), Naumov (orosz)
SZOLNOK: NAGY V. – Bátori, PRLAINOVICS 3, Jansik D. 1, Mezei, Gocics, Zalánki. Csere: Alekszics, YOUNGER 4, MILOS CSUK 2, Kis G., Fülöp. Edző: Cseh Sándor
RECCO: Volarevic – Molina 2, Di Fulvio, IVOVICS 4, Aicardi 1, Filipovics 1, Mandics. Csere: Bruni, Bodegas, Echenique 1, Alesiani, Gitto. Edző: Vladimir Vujaszinovics

Természetesen csordultig telt a Vízilabda Aréna. És senki sem arra számított, ami az első hét-nyolc percben történt. A Recco vért ivott, olyan elszántsággal és agresszivitással ugrott a medencébe, hogy kevés híján felforrt a víz még mielőtt a párok megtalálták volna egymást. 0-3-nál igen rosszul állt a szénánk, aztán Aaron Younger adott először életjelet arról, hogy a címvédő is a vízben van. Az addig látottak nem azért történtek, mert a Dózsa bealudt, vagy elfelejtett volna pólózni. Ivovicsék játszottak bőven a saját- egyébként igencsak magasan lévő- szintjük fölött.

De hogy a címvédőben is van bőven kraft, azt a 0-3 utáni időszak mutatta meg. Még az is előfordult, hogy ellenszélben játszott a csapat, mégis kiegyenlített, sőt 7-7 után az egyik legfontosabb lélektani pillanatban szerzett gólt, vagyis nála volt az előny. A játékvezetőkre addig aligha panaszkodó olaszok viszont kimondottan megsértődtek, amikor Gitto sokadik hentesmunkája után négyperces hátrányba kerültek. Így viszont a Recco is bírózhatott egy jóízűt. Hogy a négyperces emberelőnyt lehet annál jobban kihasználni, ahogy a Dózsa tette? Természetesen. Viszont egy másodpercre se feledjük, hogy ki volt az ellenérdekelt fél? Younger megszerezte saját maga negyedik, csapata tizedik gólját, de a mondat végére az olaszok tehették volna ki a pontot. Nem tették, mert nem tehették. A szolnoki védekezésnek és Nagy Viktor sokadik bravúrjának köszönhetően. A Szolnoki Dózsa zsinórban harmadszor is legyőzte a pólós galaktikusokat!