Ebben a szezonban 2-1-re áll az Eger- Szolnok pólós viszonylat. Decemberben a Magyar Szuperkupa döntőjében a Dózsa nyert, az azt követő két Bajnokok Ligája- meccset viszont az egriek nyerték, győzni tudtak a Vízilabda Arénában is.

Egyáltalán nem lehet sok- még „kevésismeretlenes” egyenletnek sem nevezni a meccset, hiszen a két csapat alaposan kiismerte egymást. És a két szakvezető, Dabrowski Norbert és Cseh Sándor is híresen nagy meccselemző. De valaminek mégis döntenie kell a szombati bajnokin.

Cseh Sándor, vezetőedző: “Itt csak sablonok vannak, mindenki azt fogja erre mondani, hogy az első és legfontosabb, hogy a saját játékunkat jól játsszuk. Emellett természetesen ezek a csapatok nagyon sokat készülnek egy- egy meccsre. Az újdonság egy- egy passz lehet, egy- egy mozdulat. Mind a két csapat készül ilyesmire, ez lehet akár döntő is, de én azt gondolom, az lesz a döntő, hogy ki hogyan tudja a saját játékát játszani, ki milyen napi formában lesz. Én ugyanolyan jó csapatnak tartottam az Egert mondjuk decemberben is, amikor játszottuk velük a Szuperkupát és nyertünk. Ezek a dolgok folyamatosan változnak, de itt se a közönségnek, se a csapatnak nem kell bemutatni az Egert és nyilván minket sem nekik.

A felsőházi középszakasz első körében az Eger a Debrecent győzte le az elvárható biztossággal, a Szolnok pedig a Honvédot. A második fordulóban a Dózsa hét góllal verte az OSC-t, az Eger viszont kikapott odahaza a Ferencvárostól. Ekkor cserélt helyet a két csapat, hiszen a Szolnok a Fradival azonos pontszámmal áll az élen, az Eger viszont két ponttal lemaradt. Szerdán mindkét csapat nyert idegenben: az Eger Zuglóban, a Dózsa pedig Miskolcon. A felsőház negyedik fordulójában a Honvéd a Debrecent fogadja, a Ferencváros pedig az OSC-t, a Miskolc a BVSC-t. A Szolnoki Dózsa- ZF Eger rangadót az Olaj TV szombaton 16 órától élőben közvetíti.