Nevezik a sportág Real Madridjának, teljes joggal a harmincszoros olasz bajnok, nyolcszoros BL-győztes Pro Reccot. Az bizonyos, hogy messze a leggazdagabb pólóklubja a világnak. A kereten is bőven meglátszik, hogy van mit a tejbe aprítani a Camogli Uszoda környékén.

A nedves labdás szakma krémje játszik náluk még úgy is, hogy az olimpiai- és világbajnok horvát Sandro Sukno komoly szívproblémái miatt már nincs a keretben. Ott volt viszont a medencében a december kilencedikei, szolnoki mérkőzésen. Amelyen gyakorlatilag állandó forrásban volt a víz. Három perc alatt 3-0-ra ugrott meg a Recco, de aztán elindult a Hatalmas Szolnoki Kapaszkodás. Amely végül oda vezetett, hogy Gitto sokadjára kíméletlenkedett Mezei Tamással. Az olasz bekk balszerencséjére utolsó nagy pofonját már nem tudták nem észrevenni a játékvezetők és kiállították. A Recco azonban attól is Recco, hogy a négyperces emberhátrányban is szerzett két gólt. Mi viszont még többet és Aaron Younger 52 másodperccel a vége előtt bevágta a tizediket is, egy góllal nyertünk. Bár a sportági alapvetés szerint az a meccs már történelem, egészen biztosra vehető, hogy Vladimir Vujasinovics vezetőedző felélesztette játékosaiban a decemberi emlékeket. Vagyis irgalomra aligha számíthatunk. Mert nem elég, hogy a vízben nagyon erős a Recco, az olasz csapatok valami furcsa csillagállás miatt a parton sem szoktak gyengék lenni, magyarán elég jól fekszenek a játékvezetőknél. Erre is külön kell készülni, ha lehet egyáltalán.

Tavaly és tavalyelőtt is megesett a Reccoval az a csúfság, hogy nem nyerte meg a Bajnokok Ligáját. Az ilyesmit pedig személyük elleni összehangolt támadásnak érezték. Annyira beleszoktak a jóba, hogy úgy érzik, nekik a BL-serleg alanyi jogon jár. Valószínűleg ezért is gondolták úgy, hogy idén pénzt, paripát, fegyvert nem kímélve ők rendezik a nyolcas döntőt. Remélhetőleg június elején Genovában is játszik egymással a címvédő és a pólós Real Madrid. A Recco vezeti a csoportot, de rendezőként automatikus résztvevője a Final Eight-nek. A Dózsa a harmadik, egészen biztosak lehetünk abban, hogy ott lesz Genovában.

Természetesen nekem az a legfontosabb, hogy a csapatot felkészítsem, de az én személyes véleményem, hogy engem kevésbé fog érdekelni az eredmény, kevésbé fog érdekelni, hogy a csapat hogy játszik. Nekem egyetlen egy fontos dolog lesz: az, hogy az egyének, egyénileg a játékosok ott, abban a környezetben, azok ellen a játékosok ellen hogyan fogják felvenni a harcot– mondta az olaszországi túra előtt Cseh Sándor vezetőedző.

A Pro Recco- Szolnoki Dózsa vízilabda Bajnokok Ligája- mérkőzést szombat este fél kilenctől a Sport2 TV élőben közvetíti.