Egy éven belül az ötödik döntőjét is megnyerte a Szolnoki Dózsa. Szombat este az EuroKupa-győztes Ferencváros elleni sikerével még biztosabbá vált a tény: Szolnokon van a világ legjobb pólócsapata.

A LEN éveken keresztül meg sem rendezte az Európai Szuperkupa- döntőt. Idén azonban hosszú- hosszú csend után a Komjádi Uszodában játszhatott a Bajnokok Ligája- és az EuroCup-győztese. Vagyis Szolnok- Fradi meccs a legnagyobbak legnagyobbjai között.

A Ferencváros már kétszer elnyerte a Szuperkupát. Igaz, nem mostanában, hanem 1978-ban és 1980-ban. A Dózsának ilyen serleg elérésére esélye sem volt idáig. Viszont szakmai igazgatója, Kovács István az Újpesttel és a Honvéddal már megnyerte.

És úgy indult a mérkőzés, hogy „Kokó” szolnokiként lesz triplázó, hiszen 2-0-ra vezetett a Szolnok. Majd 3-1-lett, és éppen a két V, Varga Dénes és Vámos Márton góljaival lett 3-3 az állás. A Fradi egy pillanatig sem vezetett. Nagy Viktor sokadik nagy védése után Aaron Younger vitte végig a labdát és lett 5-4 a félidőben.

A harmadik negyedben viszont egyetlen gól sem esett, vagyis nem lett igaza annak, aki „látványpólót” remélt. 6-6 lett az állás a negyedik negyedben, a Fradi a győzelemért támadhatott, de nem élt a lehetőséggel. Jöhettek a büntetők.

Négy szolnoki: Alekszics, Prlainovics, Younger és Zalánki belőtte a magáét. A Fradinál Jansik Szilárd és Mitrovics nem hibázott, Varga Dénes és Madaras Norbert viszont igen, így a BL-győztes lett a Szuper.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPAI SZUPERKUPA

SZOLNOKI DÓZSA–FTC-PQS 6–6 (3–1, 2–3, 0–0, 1–2 – ötméteresekkel 10–8)

Komjádi-uszoda, 1500 néző. V: Sztavridisz (görög), Alexandrescu (román)
SZOLNOK: NAGY V. – Bátori 1, Prlainovics 1, Mezei 1, Jansik D., Gocics, Zalánki 1. Csere: YOUNGER 2, Alekszics, Kis, Milos Csuk, Hangay. Vezetőedző: Cseh Sándor
FTC:
Vogel S. – MITROVICS 2, VARGA DÉNES 3, Varga Dániel, Szirányi, Vámos 1, Madaras. Csere: Német T., Jansik Sz., Jaksics, Sedlmayer, Nikics. Vezetőedző: Varga Zsolt

-Mérkőzés előtt mindkét oldalról ment kicsit az “altatás”. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy a Fradi hetek óta erre a meccsre készült, ugyanúgy, ahogy mi. Éppen ezért vagyok extrém módon boldog, hogy sikerült. Azért, mert ezzel mindent megnyertünk, amit lehetett és azért is, mert a játékosok partnerek voltak, keményen, fegyelmezetten tudtak játszani ezen a mérkőzésen- mondta Cseh Sándor.

-Azt is beszéltük meccs előtt, hogy mindegy, mi lesz az eredmény, a lényeg az, hogy tegyük bele a munkát, ne legyen hiányérzete a végén senkinek, akkor se, ha nem nyertünk. Így, hogy nyertünk, persze még jobb, de ha nem ez a vége, akkor is azt éreztem volna, hogy mindenki megtette azt, ami tőle elvárható volt. Ez jó érzés-nyugtázta az újabb kupagyőzelmet Nagy Viktor.

-Kevés gól esett, hajtós, bunyós meccs volt és örülök, hogy egyből sikerült az új csapattal nyerni valamit, mert ez majd ad egy új lendületet mind nekem, mind a csapatnak- nyilatkozta a rá jellemző tömörséggel Zalánki Gergő.

-Nagyon örülök, hogy sikerült megnyerni ezt a meccset. Ismert, hogy miben változott a Szolnok, ugye, hárman jöttünk és azért már sokat dolgoztunk, nem teljesen az elején vagyunk, s annak a munkának, ami elvégeztünk, már látható jelei voltak ezen a meccsen is- tette hozzá a Zalánki Gergővel és Milos Csukkal első szolnoki trófeáját szerző Bátori Bence.

Az immáron Szuperkupa-győztes Szolnoki Dózsa szerdán a román bajnok Steaua Bukaresttel játszik BL-meccset a Vízilabda Arénában.

A fotót köszönjük Monoki Nikolettnek és a vlv.hu-nak.