Kiemelt főszponzor: Főszponzorok:

Tucat lett közte

2018 november 28.

Már az első negyedben megalapozta magabiztos győzelmét a Szolnoki Dózsa. A Debrecen elleni hazai mérkőzés legeredményesebb játékosa a négy gólig jutó Bátori Bence lett.

Szolnoki Dózsa-Debrecen 17-5 (6-0, 4-2, 5-2, 2-1)
Gólszerzők: Bátori 4, Jansik D. 2, Zalánki 2, Angyal 2, Rasovics 2, Szeghalmi 2, Szatmári, Prlainovics, Lazics, ill. Dőry, Kovács G., Fekete, Durik, Vidovics

Nem aprózta el a Dózsa, jóllehet a Debrecen is nagy elszántsággal kezdte a meccset. Mindezzel együtt a DVSE-nek a szombati, Tatabánya elleni hazai lesz „A” mérkőzés, a szolnoki csapatnak pedig a jövő szerdai berlini BL-találkozó bír kiemelt fontossággal.

A meccs gyakorlatilag nyolc perc alatt eldőlt. Miközben mindenki tudta, hogy a két csapat közt jelentős a különbség, a nyolc perc alatt kapott fél tucat gólnál szűkebb differenciára gondolhatott Miroszlav Bajin, a vendégek vezetőedzője. Kiemelkedő hatásfokkal lőttek a szolnoki támadók, miközben a védelem is résmentesen zárt. Ha nagy ritkán átjutott egy- egy debreceni lövés a blokkerdőn, akkor vagy Kardos Gergely volt jókor jó helyen− ezt a mutatványát nagyon sokszor bemutatta a meccsen− vagy pedig a túlhelyezett lövések miatt a kapufa hárított. Lukas Durik a második negyed első percében szerezte az első debreceni gólt, meg kell hagyni, a szebbik fajtából származott a centertalálat. Erre is volt felelet emberelőny és akciógólok formájában, 10−2-nél ért véget az első félidő.

Angyal Dániel és Viktor Rasovics aktivitása és lövőpontossága okozta azt, hogy a harmadik negyed harmadik percében már megvolt a „közte tíz”. A fiatal Szeghalmi Zsombor mindenképpen megérdemel egy képzeletbeli vállveregetést, hiszen a félszegség teljes hiánya mutatkozott meg, amikor bevágott egy szabaddobást. Végül a meccs utolsó gólját is ő lőtte.

Biztosan győzött a Dózsa, amely végig komolyan vette a meccset. Ahogy a lefújás után Jansik Dávid Zivko Gocics vezetőedzőt idézte: nincs on-off gomb. Azaz minden meccset a maximális komolysággal kell lehozni. Miroszlav Bajin alighanem többet várt, de ahogy fogalmazott: már az első negyedben elment a busz.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2557969770886589&type=1&l=2b1285f18e

468 ad