A felújított Komjádi Uszodában játszik szombat délután a Szolnoki Dózsa. A Vasas már, vagy még nem olyan, mint akár egy évtizeddel ezelőtt is volt. Ám mégiscsak a magyar vízilabdázás egyik komoly brandjéről beszélhetünk vele kapcsolatban.

CSEH SÁNDOR, VEZETŐEDZŐ, SZOLNOKI DÓZSA: Nyilván itt nem csak a Vasast kell nézni, hanem úgy eleve azt a menetet, amiben vagyunk, vagy amit szeretnénk véghezvinni. Úgyhogy a pénteki nap egy picikét átmozgató jellegű lesz. Nem kevés, de nem olyan erős, hiszen kedd- csütörtökön elég hosszú utazásban voltunk és pont azért, hogy a szombatot viszont kellő gyorsasággal és erővel tudjunk játszani. Úgyhogy ugye mi mindig megpróbálunk azért minden mérkőzést komolyan venni, a legfontosabb a három pont, de e mellett mindenképpen a saját gyors játékunkat kéne, hogy játsszuk szombaton is.

Szerdán meglepően nagyarányú győzelemmel kezdte a Bajnokok Ligáját a Dózsa, a Sabadell elleni tizenegy gólos idegenbeli sikernek azonban ára volt: el kellett utazni a Barcelona melletti városba, majd vissza is kellett jönni onnan. A két utazás közt pedig ott volt ugye maga a meccs. Így pihent csapatról csak a Vasas esetében beszélhetünk.

MEZEI TAMÁS, SZOLNOKI DÓZSA: Bemegyünk és az elejétől kezdve végignyomjuk őket. Igazából azért hála Istennek az elmúlt években is meglátszott, hogy a Szolnok ezeket a csapatokat is elég komolyan veszi ahhoz, hogy egy nagyarányú- csúnyán fogalmazok- győzelmet arasson és megverjük őket, de úgy érzem, hogy ezzel tiszteljük meg őket a legjobban, hogy komolyan vesszük. Látszott az elmúlt években is, hogy egy- két nagycsapat azon égett meg, hogy ezek ellen a csapatok ellen egy kicsit félvállról vették őket, vagy nem koncentráltak annyira oda és ez a későbbiekben akár hazai pályába is kerülhetett nekik, vagy akár a négy- a döntőbe kerülésbe is. Úgy érzem, hogy a Szolnok ezt maximálisan hozta és ezeket a meccseket is arra használjuk föl, hogy ugye a későbbi fontosabb rangadókra tudjunk gyakorolni egy keményebb ellenfél ellen. Azt gondolom, hogy most lett kész az uszodájuk, hazai pályán vannak, tehát biztos, hogy egy hajtós meccs lesz. Ugye sok fiatallal, ez általában még azt is hozza magával ugye: fiatalos lendület. Valamint azt, hogy meg szeretnék mutatni, hogy ők is majd a későbbiek folyamán szeretnének nagyobb játékosok lenni. És nyilván ez a legjobb alkalom nekik arra, hogy ez sikerüljön.

A Vasas után legközelebb a hónap utolsó napján játszik bajnoki mérkőzést a Dózsa: a BVSC ellen a Vízilabda Arénában.